ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοσοκομειακοί γιατροί: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπ.Υγείας

09:12 - 08 Νοε 2017 | ΥΓΕΙΑ
Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας τους.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχουν αποφασίσει και την πραγματοποίηση απεργίας την ημέρα ψήφισης του ν/σ στη Βουλή. 

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «αντεργατικό έκτρωμα» που, μεταξύ άλλων, «ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές ευρωπαϊκές οδηγίες που ελαστικοποιούν το ωράριο και καταργεί το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών».

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό «δεν προάγουν ούτε την υγεία του ελληνικού λαού, ούτε βελτιώνουν τη ζωή των νοσοκομειακών γιατρών». «Αντίθετα», όπως επισημαίνει, «μπαίνουμε σε καθεστώς εργασιακής αιχμαλωσίας, εφάμιλλο ή και χειρότερο του σημερινού».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν: 

  • 6ωρο - 5μερο - 30ωρο, με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας.
  • Το πολύ μια εφημερία την εβδομάδα με ρεπό την επόμενη μέρα και επαρκή χρόνο ανάπαυσης, εντός του εφημεριακού χρόνου, κατά τη διάρκεια της 24ωρης εφημερίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.