ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξανθός: Έρχονται νέες ρυθμίσεις για το φάρμακο

17:41 - 21 Νοε 2017 | ΥΓΕΙΑ
Ξανθός: Έρχονται νέες ρυθμίσεις για το φάρμακο
Νέες ρυθμίσεις για το φάρμακο εντός Δεκεμβρίου εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο 6ο Συνέδριο Ασθενών.

Ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με το iatronet, παραδέχτηκε πως υπάρχουν στρεβλώσεις στο θέμα του φαρμάκου, τις οποίες επιχειρεί να επικοινωνήσει στους δανειστές:

«Με σοβαρότητα και τεκμηρίωση, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε την αναθεώρηση των ορίων δαπανών Υγείας, όπως η φαρμακευτική δαπάνη» είπε.

Ανακοίνωσε πως θα δοθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιτροπή αξιολόγησης καινοτομίας στην Υγεία (ΗΤΑ), προκειμένου να ψηφιστεί πριν τα Χριστούγεννα.

Κρίσιμο ζήτημα -είπε- παραμένει το θέμα διαπραγμάτευσης προσιτών τιμών φαρμάκων για όλες τις παθήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, αυτή την περίοδο ενισχύεται το όριο αγορών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Απαντώντας σε σχόλια ασθενών πως σε νοσοκομεία υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων, αλλά και στην πρόσφατη απειλή της Roche να βγάλει από τη θετική λίστα ογκολογικό φάρμακο, επισήμανε πως η πολιτική του υπουργείου Υγείας δεν εξαρτάται από το business plan καμίας εταιρείας.

Σημείωσε πως τα νέα φάρμακα λαμβάνουν πλέον τιμή μέσα σε τρεις μήνες. Διευκρίνισε πως το μεγάλο στοίχημα είναι να διασφαλιστεί η καθολική πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας, η οποία παραμένει δύσκολη για ανασφάλιστους και ασφαλισμένους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:42 - 21 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.