ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε στάση εργασίας αύριο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

16:29 - 24 Ιαν 2018 | ΥΓΕΙΑ
Σε στάση εργασίας αύριο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία
Πανελλαδική κινητοποίηση προγραμματίζουν για αύριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και συγκέντρωση στις 11:30 στο υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε στάση στα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική από τις 11:00 έως τις 15:00 και στην περιφέρεια 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

«Περικόπτουν το ανθυγιεινό επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή, η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ενταχθήκαμε στον ΕΦΚΑ κληρονομήσαμε τις δυσμενείς υποχρεώσεις, όχι όμως τις ενιαίες παροχές. Πανηγυρίζει η κυβέρνηση, ωραιοποιώντας την κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Και προσθέτει: «Εθελοτυφλούν. Δεν βλέπουν την κατάρρευση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Με την έκδοση των Αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συγγνωστή πλάνη) θα έχουμε τα ίδια προβλήματα με την μη καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Τα Νοσοκομεία στέρεψαν από κονδύλια και προσωπικό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.