ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα κόμματα το πόρισμα για το «Ερρίκος Ντυνάν»-Πού καταλογίζει ευθύνες

11:43 - 05 Νοε 2018 | ΥΓΕΙΑ
Στα κόμματα το πόρισμα για το «Ερρίκος Ντυνάν»-Πού καταλογίζει ευθύνες
Στα κόμματα που συμμετέχουν στην Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την Υγεία παραδόθηκε το τμήμα του πορίσματος για την πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», αποδίδοντας πολιτικές ευθύνες στους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.

Στο εν λόγω τμήμα του πορίσματος, εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του νοσοκομείου από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014. Στο πόρισμα γίνεται αναφορά στις βασικές αιτίες της οικονομικής «κακοδαιμονίας» του νοσοκομείου, ενώ γίνεται αναφορά σε πράξεις και παραλείψεις τόσο της διοίκησης, όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου.

Ειδικότερα, το κείμενο δεν γίνεται αναφορά για ανάγκη σύστασης προανακριτικής επιτροπής, ωστόσο προτείνεται προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να διαπιστώσουν εάν οι κύριοι Λοβέρδος και Γεωργιάδης τέλεσαν αδικήματα «δια πράξεων ή παραλείψεων».

Το πόρισμα θα συζητηθεί αύριο σε συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής ενώ το επόμενο διάστημα και εως τις 20 Νοεμβρίου θα παραδοθούν από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τρία ακόμα πορίσματα για την αγορά εμβολίων αντιμετώπισης του ιού της γρίπης, για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.

Σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης είχε προαναγγείλει ότι το πόρισμα της Εξεταστικής θα δοθεί στη δημοσιότητα τμηματικά, σε τέσσερα μέρη, διευκρινίζοντας πως «κατά σειρά θα δοθούν τα πορίσματα για «Ερρίκος Ντυνάν», αρθροσκοπήσεις, ΚΕΕΛΠΝΟ και φάρμακο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.