ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΣΑ: Καταγγείλτε τα φακελάκια

18:04 - 07 Ιαν 2019 | ΥΓΕΙΑ
ΙΣΑ: Καταγγείλτε τα φακελάκια
Στην καταδίκη φαινομένων χρηματισμού γιατρών προχώρησε, με ανακοίνωση του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις συγκεκριμένες πρακτικές. Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά να υπάρξει διαφάνεια, έλεγχος και τιμωρία των παραβατών, ενώ καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν στις αρμόδιες Αρχές κάθε προσπάθεια χρηματισμού.
 Αφορμή της ανακοίνωσης αυτής στάθηκε δημοσίευμα σχετικά με επίορκο γιατρό που ζητούσε από ετοιμόγεννη γυναίκα «φακελάκι». Το περιστατικό, το οποίο κατήγγειλε ο ομότιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πατρών, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, έπειτα από εξιστόρηση του συζύγου τηςεγκυμονούσας, έχει ως εξής: «Στα τέλη Δεκέμβρη ένα ζευγάρι από την Πάτρα έφτασε στην Αθήνα, προκειμένου η γυναίκα να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο της πρωτεύουσας.
Η γυναίκα αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα στην εγκυμοσύνη της. Όταν βρήκαν τον εν λόγω μαιευτήρα, εκείνος απαίτησε αμέσως 1.000 ευρώ για την εισαγωγή της γυναίκας στην κλινική που διευθύνει στο δημόσιο νοσοκομείο, ενώ ζήτησε επιπλέον αμοιβή μετά τη γέννηση του μωρού, ανάλογα με τα κιλά που θα ζύγιζε εκείνο!
Έτσι, καθώς το μωρό γεννήθηκε 2,1 κιλά, ο μαιευτήρας ζήτησε από τον πατέρα άλλες 2.100 ευρώ εκτός του αρχικού ποσού, προκειμένου να κάνει εισαγωγή της γυναίκας στην εντατική, η οποία έχασε την μήτρα της».
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ:
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή δημοσίευμα σχετικά με επίορκο γιατρό που ζήτησε από ασθενή φακελάκι επισημαίνει τα εξής:
Οι ιατροί του ΕΣΥ με μειωμένες αποδοχές και εξαντλητικά ωράρια παρέχουν τις υπηρεσίες τους , με αυταπάρνηση στον πολίτη αυτής της χώρας, παραμένοντας στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης ,προσηλωμένοι στο καθήκον τους.
Ωστόσο, ο ΙΣΑ καταδικάζει φαινόμενα χρηματισμού και διευκρινίζει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του, απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές.
Ζητάμε να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος και τιμωρία των παραβατών, μέσα από τη διασταύρωση των οικονομικών τους στοιχείων.
Καλούμε τους πολίτες να καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές κάθε προσπάθεια χρηματισμού. 
Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:
''Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ και αντιπαλεύουμε κάθε μορφή εμπορευματικής λειτουργίας του, πολύ δε περισσότερο τις παράνομες αμοιβές-φακελάκια”».
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.