ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελληνική Πρωτοβουλία στηρίζει το «Άγγιγμα Ζωής» με 17.000 δολάρια

16:22 - 12 Φεβ 2019 | ΥΓΕΙΑ
Η Ελληνική Πρωτοβουλία στηρίζει το «Άγγιγμα Ζωής» με 17.000 δολάρια
Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) δώρισε 17.000 δολάρια στο «Άγγιγμα Ζωής», υποστηρίζοντας το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί με τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους. Η δωρεά θα καλύψει τον ετήσιο μισθό ενός διαχειριστή έργου, ο οποίος θα βοηθήσει όχι μόνο στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την επεξεργασία αιτημάτων αλλά τόσο στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών όσο και στην αύξηση των ετήσιων δραστηριοτήτων πρόληψης και ενημέρωσης από 12 σε 15, με στόχο να αυξηθούν οι υποστηριζόμενες οικογένειες κατά 65% εντός του 2019.

Το Άγγιγμα Ζωής εστιάζει σε ογκολογικούς ασθενείς και επιδιώκει να συνεισφέρει στην ιατρική, κοινωνική, συναισθηματική και πνευματική υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους. Δεδομένου ότι η πρόληψη και η γνώση είναι τα πιο πολύτιμα όπλα κατά του καρκίνου, το «Άγγιγμα Ζωής» εργάζεται προς δύο κατευθύνσεις: την ενημέρωση για τα προβλήματα που σχετίζονται με τον καρκίνο και τη δύναμη της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς επίσης και την επισήμανση των διαθέσιμων μέσων θεραπείας και των πιθανών αποτελεσμάτων τους. Το έργο του έχει αναγνωριστεί ευρέως σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, με πολλά βραβεία ενώ τον Ιούνιο του 2018, το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» προσέφερε στο «Άγγιγμα» έναν αποκλειστικό χώρο στο ογκολογικό τμήμα του, καθιστώντας τον ως τον πρώτο μη κερδοσκοπικό οργανισμό στον τομέα θεραπείας καρκινοπαθών, με δικό του χώρο σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο.

 

Το «Άγγιγμα» προσφέρει μια ποικιλία δωρεάν υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων εξατομικευμένη υποστήριξη, ενημερωτικές δραστηριότητες, προ-συμπτωματικοί έλεγχοι και ψυχολογική υποστήριξη. Συνεργάζεται επίσης με διακεκριμένους ιατρούς και ογκολογικά κέντρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιπλέον, παρέχει τα φάρμακα που απαιτούνται για τη χημειοθεραπεία σε ασθενείς που είτε έχουν οικονομική ανάγκη, είτε είναι ανασφάλιστοι και καταπολεμά επίσης την έλλειψη φαρμάκων των τοπικών αγορών λόγω της κρίσης. Επιπλέον, είναι πρωτοπόρο στην υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο παρέχοντας όχι μόνο την δυνατότητα για δωρεάν 2η ιατρική γνωμάτευση, αλλά και δωρεάν 2ο αποτύπωμα βιοψίας.

 

Στην πενταετή πορεία του μέχρι σήμερα, περισσότερα από 51.000 άτομα έχουν επωφεληθεί από τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες του ιδρύματος, ενώ έχουν υποστηριχθεί άμεσα περισσότερες από 600 οικογένειες και έχουν προσφερθεί περισσότερες από 1.400 δωρεάν εξετάσεις. Επιπρόσθετα, το «Άγγιγμα» διαθέτει δύο επιπλέον προγράμματα με τίτλο «Καρκίνος & 3η Ηλικία» για ηλικιωμένους ασθενείς και «Υποστήριξη Ασθενών Απομακρυσμένων Περιοχών».

 

Ο κ. Jeremy Downward, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που γνωρίζουμε ότι κάθε δολάριο που συλλέγεται για αυτόν τον σκοπό πηγαίνει στην θεραπεία του καρκίνου. Σε μία χώρα που είναι χτυπημένη από την πρόσφατη οικονομική κρίση και τα νοσοκομεία είναι συχνά υποστελεχωμένα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, πως υπάρχει ένας οργανισμός που στέκεται δίπλα στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους. Η ιστορία του σωματείου «Άγγιγμα Ζωής» είναι επίσης πολύ συμβολική, καθώς δείχνει πόσα πολλά μπορούν να επιτευχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα με ελάχιστα εργαλεία».

 

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: «Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι περήφανη που βοηθά το «Άγγιγμα Ζωής», καθώς στέκεται δίπλα στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους, σε μια κρίσιμη περίοδο της ζωής τους, παρέχοντας  από ψυχολογική υποστήριξη μέχρι τη διαχείριση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και τη λήψη κυριολεκτικά χέρι με χέρι της θεραπείας μαζί τους σε ολόκληρη τη διάρκειά της . Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα πραγματικής ανθρωπιστικής προσήλωσης».  

 

Η κα. Χριστίνα Νομικού, Πρόεδρος του συλλόγου «Άγγιγμα Ζωής» δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες στην Ελληνική Πρωτοβουλία για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή της. Η διάδοση της σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινή μας εργασία στο «Άγγιγμα», καθώς τόσο και για την εξατομικευμένη κοινωνική υποστήριξη, όσο και την υποστήριξη ογκολογικών ασθενών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Η επόμενη μέρα δεν αργεί ποτέ και το να αγαπά ο ένας τον άλλον σημαίνει να στέκεται δίπλα του, ιδιαίτερα σε περιόδους ανάγκης είναι δύσκολο, ειδικά για εκείνους που δοκιμάζονται. Όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να επιτύχουμε πολύ περισσότερα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.