ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 14 Μαρτίου

14:50 - 06 Μαρ 2019 | ΥΓΕΙΑ
Πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 14 Μαρτίου
Σε νέα κινητοποίηση προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας (ΠΟΕΔΗΝ), μετά την άκαρπη συνάντησή της, από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, με το υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τη φορά αυτή εξήγγειλε πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 14 Μαρτίου και συγκέντρωση στις 09:30 στην πλατεία Μαβίλη. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου θα ζητηθεί συνάντηση με την υπουργό, Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, κατά τη χθεσινή στάση εργασίας και τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, «για πρώτη φορά χωρίς να φάμε ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ», στο ραντεβού με τον υπουργό τέθηκαν τα ζητήματα της αύξησης των μισθών, της ένταξης στα ΒΑΕ, της οριστικής επίλυσης του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας με επέκταση σε άλλες ειδικότητες και διπλασιασμό του, της χορήγησης των επιδομάτων άδειας και εορτών αναδρομικά και στον μισθό χωρίς περικοπές, της χορήγησης της διαφοράς του επιδόματος ευθύνης στους τμηματάρχες της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας, της χρηματοδότησης του συστήματος και των προσλήψεων προσωπικού, της επαναφοράς του προληπτικού ελέγχου κλπ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.