ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα ΕΟΠΥΥ-ΠΟΕΔΗΝ για τα φάρμακα υψηλού κόστους

12:49 - 08 Απρ 2019 | ΥΓΕΙΑ
Κόντρα ΕΟΠΥΥ-ΠΟΕΔΗΝ για τα φάρμακα υψηλού κόστους
Σε διευκρινίσεις για τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προχωρά η Διοίκηση του Οργανισμού, με αφορμή καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία έκανε λόγο για «μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, τα οποία είναι υψηλού κόστους και χορηγούνται μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, που όμως είναι λίγα και δε λειτουργούν σε όλους τους νομούς της χώρας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, «οι ασθενείς ή οι συνοδοί τους που προσέρχονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ εξυπηρετούνται απρόσκοπτα. Σε μηνιαία βάση εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία του Οργανισμού περισσότεροι από 80.000 ασφαλισμένοι και 4.500 ανασφάλιστοι. Η ετήσια δαπάνη για τα φάρμακα που διακινούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ. Η χορήγηση των φαρμάκων γίνεται δωρεάν, χωρίς καμία συμμετοχή των ασθενών».

Υπενθυμίζουμε, ότι η ΠΟΕΔΥΝ είχε καταγγείλει ότι «γολγοθάς» έχει καταντήσει η προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους για ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας που σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναγκασμένοι να διανύσουν 500 χιλιόμετρα για να προμηθεύονται τα φάρμακα.




Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.