ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Υπουργικό πραξικόπημα στα πρότυπα Ερντογάν

18:42 - 25 Απρ 2019 | ΥΓΕΙΑ
Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, κατηγορώντας τον πως δεν επικυρώνει τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου, παρότι έχει υπό την κατοχή του όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν το νόμιμο της διαδικασίας.

«Υπουργικό πραξικόπημα από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό στα πρότυπα του Ερντογάν», καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ και προαναγγέλλει πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ καλεί τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας να προασπιστούν τις δημοκρατικές αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός επιδιώκει «με μία παράνομη απόφαση» «να νοθεύσει τη βούληση του ιατρικού σώματος της χώρας, μη επικυρώνοντας τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΔΣ και του Α.Π.Σ.Ι. με αυθαίρετο και πραξικοπηματικό τρόπο, επιχειρώντας να αμφισβητήσει τη νόμιμη Διοίκηση του ΠΙΣ, η οποία έλαβε ποσοστό 62% στις πρόσφατες εκλογές, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που έλαβε μόλις 10%».

Όπως τονίζεται, «η παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Υγείας, παρά το γεγονός ότι του απεστάλησαν όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έγγραφα για την απόδειξη της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας. Προφανώς ο λόγος του υπουργικού πραξικοπήματος είναι ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη βούληση του εκλογικού σώματος».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η νομίμως εκλεγείσα Διοίκηση του ΠΙΣ δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και τη νομιμότητα. Καλούμε τους γιατρούς της χώρας, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους εκλέκτορες σε ετοιμότητα προκειμένου να προασπιστούμε τις δημοκρατικές αρχές και τη νομιμότητα στον τόπο μας».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.