ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα σχέδια της Farallon Capital για τη Euromedica

08:51 - 06 Ιουν 2019 | ΥΓΕΙΑ
Τα σχέδια της Farallon Capital για τη Euromedica
Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου αναμένεται να υπάρξει νέα διοίκηση στην Euromedica και στη συνέχεια η Farallon Capital θα κινηθεί να αποκτήσει την εταιρία αφού ελέγχει ήδη το 47,6% της Axon που είναι η εταιρία συμμετοχών (holding) της Euromedica. Στόχος του fund είναι να αποκτήσει ηγέτιδα παρουσία στην περιφέρεια της χώρας αφού οι κλινικές της Euromedica επεκτείνονται σε παρά πολλές πόλεις της χώρας.

Για το ερχόμενο Σάββατο 8 Ιουνίου έχει προγραμματισθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση, μετά από αίτημα της Farallon, με θέματα την ανάκληση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Euromedica, την εκλογή νέου Δ.Σ. καθώς και νέων μελών της Επιτροπής Ελέγχου.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που συζητήθηκαν στα τέλη Μαΐου υποβλήθηκαν από την Axοn Holdings, η οποία ζητούσε να μην μπορεί ο ειδικός διαχειριστής να εκπροσωπήσει την εταιρεία και να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου που αναλογούν στο 47,62% στις επικείμενες έκτακτες γενικές συνελεύσεις. Η ειδική διαχείριση παρενέβη στη διαδικασία της συζήτησης, όπως και ο μεγαλοπιστωτής της Axοn Τράπεζα Πειραιώς.

Νέα έφεση από την πλευρά Λιακουνάκου

Από την πλευρά της η οικογένεια Λιακουνάκου έχει εφεσιβάλει την απόφαση του πρωτοδικείου, με την οποία εγκρίθηκε το αίτημα της Πειραιώς για διορισμό ειδικού διαχειριστή.

Παρ ότι η έφεση θα πάρει χρόνο για να εκδικασθεί, αν οριστεί δικάσιμος η πλευρά Λιακουνάκου είναι πιθανόν να υποβάλει νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, επιδιώκοντας να συζητηθεί πριν την 7η Ιουνίου, ζητώντας να μην μπορεί ο ειδικός διαχειριστής να ασκήσει, μεταξύ άλλων, τα δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν στο 47.62% των μετοχών Euromedica που κατέχει η Axon holdings.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.