ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΣΑ: Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες που εκτίθενται στον καπνό

16:33 - 13 Αυγ 2019 | ΥΓΕΙΑ
ΙΣΑ: Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες που εκτίθενται στον καπνό
Ο ΙΣΑ εφιστά την προσοχή στις ευπαθείς ομάδες των ασθενών που εκτίθενται στον καπνό που προκαλούν οι πυρκαγιές.

Από νωρίς σήμερα το Λεκανοπέδιο της Αττικής έχει σκεπαστεί από καπνό λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται σε Εύβοια και Βοιωτία. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω και της ζέστης με συνέπεια να ελλοχεύουν κίνδυνοι για την αναπνευστική υγεία των πολιτών. 

Σε συνέχεια των συμβουλών που έχουν ήδη εκδώσει το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), ο ΙΣΑ συνιστά σε όσους πάσχουν από καρδιαγγειακά και αναπνευστικά νοσήματα να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών που επιβαρύνουν περαιτέρω την ατμόσφαιρα αυξάνοντας τον κίνδυνο για τις ευπαθείς ομάδες.

Ακόμα συμβουλεύει τους πολίτες να παραμείνουν σε κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους και να επικοινωνήσουν με το θεράποντα ιατρό σε περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα.

«Η χώρα για άλλη μια χρονιά δοκιμάζεται από την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει το δασικό πλούτο της χώρας και απειλεί κατοικημένες περιοχές. Ο κρατικός μηχανισμός παρότι πλέον επιδεικνύει ετοιμότητα, χρειάζεται ένα Στρατηγικό Σχέδιο πρόληψης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης σε όλα τα επίπεδα με τη στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιστημονικού κόσμου.

Η πρόληψη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε αποτελεσματικής πολιτικής τόσο στην υγεία όσο και σε κάθε άλλο τομέα.

Για να σταματήσουμε πλέον να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές και την καταστροφή του φυσικού πλούτου της χώρας», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.