ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H… επέλαση του CVC Capital στον κλάδο της υγείας

08:32 - 21 Οκτ 2019 | ΥΓΕΙΑ
H… επέλαση του CVC Capital στον κλάδο της υγείας
Συνεχίζει να… επελαύνει επενδυτικά το CVX Capital, καθώς πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το εμβληματικό «χτύπημα» με την εξαγορά του μεγαλύτερου ιδιωτικού θεραπευτηρίου στην Ελλάδα (Υγεία), προχώρησε σε μια νέα κίνηση, αυτή την φορά στην Κρήτη! Πιο αναλυτικά, με όχημα τον επενδυτικό βραχίονά του στην Ελλάδα που είναι η Hellenic Healthcare, το CVC Capital εξαγόρασε τη Γενική Κλινική Creta InterClinic που βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και σύντομα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί μέτοχοι της InterClinic ήταν ομάδα γιατρών από τους οποίους και εξαγοράστηκε το 90% από το σχήμα της Hellenic Healthcare που είναι μακράν το μεγαλύτερο που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας. Η γενική κλινική της Κρήτης κάνει τζίρο 8 εκατ. ευρώ ετησίως, παράγει περίπου 2 εκατ. ευρώ λειτουργικά κέρδη, ενώ έχει δάνεια περίπου 1,8 εκατ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Creta Interclinic θα ενταχθεί στο δίκτυο του ομίλου που πλέον έχει «χτίσει» ένα χαρτοφυλάκιο που αποτελείται από το Υγεία, το Metropolitan, το Metropolitan General, το Μητέρα και το Λητώ. Το deal αναμένεται να δώσει νέες προοπτικές ανάπτυξης στο επιχειρηματικό σχήμα, παράλληλα με τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στους ασθενείς της Κρήτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τώρα το σχήμα του CVC Capital έχει δαπανήσει περίπου 400 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τα δάνεια που προσαρτήθηκαν στο χαρτοφυλάκιό του, η συνολική αξία τους (enerprise value) ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ. Σ’ ό,τι αφορά τη Hellenic Healthcare, το 60% είναι υπό τον έλεγχο του CVC Capital, ενώ το υπόλοιπο 40% ανήκει στο δίδυμο των Δημήτρη Σπυρίδη και Νίκου Θεοχαράκη. Ο πρώτος είναι άλλωστε και ο αυτός που «τρέχει» τις επενδύσεις του μεγάλου fund στην Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.