ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντατικοποίηση των μέτρων για την αφρικανική πανώλη

23:07 - 07 Νοε 2019 | ΥΓΕΙΑ
Εντατικοποίηση των μέτρων για την αφρικανική πανώλη
Διϋπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), υπό την υφυπουργό, Φωτεινή Αραμπατζή, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, των γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνου Αραβώση και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Στρατάκου και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε η αυστηροποίηση και εντατικοποίηση των μέτρων για την αποτροπή εισόδου της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Ελλάδα, μετά τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στις νότιες περιοχές της Βουλγαρίας τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα, επαναβεβαιώθηκε ότι τα μέχρι τώρα ληφθέντα ισχυρά προληπτικά μέτρα (πρόσληψη 46 κτηνιάτρων, ρύθμιση θήρας αγριόχοιρου, εντατικοποίηση ελέγχων στα οχήματα μεταφοράς χοίρων, επαναλειτουργία των υποδομών απολύμανσης οχημάτων στα σημεία  εισόδου των περιοχών υψηλού κινδύνου) αποδείχθηκαν αποτελεσματικά, καθώς δεν υπάρχει κρούσμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην ελληνική επικράτεια.

Τα μέτρα εξειδικεύονται και τίθενται σε άμεση εφαρμογή. Τέλος, το ΥΠΑΑΤ επαναλαμβάνει ότι η αφρικανική πανώλη των χοίρων δεν μεταδίδεται σε καμιά περίπτωση στον άνθρωπο ή σε άλλα ζώα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.