ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Εξαιρετική η δουλειά που γίνεται στο «18 Άνω»

12:16 - 04 Δεκ 2019 | ΥΓΕΙΑ
Κικίλιας: Εξαιρετική η δουλειά που γίνεται στο «18 Άνω»
Τη δέσμευσή του ότι θα συμβάλει και θα στηρίξει τις δομές, τους αγώνες και τις μάχες που δίνουν οι μητέρες που φιλοξενούνται στο «18 Άνω», εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τον χώρο, όπου λειτουργεί το κλειστό πρόγραμμα μητέρων της μονάδας απεξάρτησης.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος με το ειδικό επιστημονικό προσωπικό, με τους ανθρώπους της δομής, αλλά και με τις κυρίες που φιλοξενούνται εδώ. Πρόκειται για νεαρά άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες. Κάποιες από αυτές έχουν και τα παιδάκια τους εδώ, κάποιες άλλες φιλοδοξούν να τα συναντήσουν και να ξανασμίξουν στην πορεία. Διαπίστωσα ότι γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά την επίσκεψη του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, τόνισε πως «το "18 Άνω" είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες κοσμεί τον χώρο και δίνει διεξόδους σε ό,τι έχει να κάνει με την απεξάρτηση. Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει αυτά τα προγράμματα. Φιλοδοξούμε να έχουμε την εικόνα για όλες τις δομές σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια στήριξης, αξιολόγησης και εξέλιξής τους».

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας δείχνουν κοινωνική ευαισθησία «πρώτα από όλους στους ανήμπορους, στις ευπαθείς ομάδες, στους ανθρώπους που δεν έχουν ή δε μπορούν. Τέτοιοι άνθρωποι φιλοξενούνται σε αυτή τη δομή και γίνεται μια εξαιρετική δουλειά».

Ο κ. Κικίλιας, αφού ευχαρίστησε -και εκ μέρους του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης- τους εργαζομένους για την προσπάθεια που καταβάλλουν, επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια στα μέτρα των πραγματικών δυνατοτήτων που υπάρχουν, «να συμβάλουμε και να στηρίξουμε τις δομές, τους αγώνες και τις μάχες που δίνετε μαζί με τα παιδιά αυτά» και κατέληξε λέγοντας πως «φιλοδοξούμε να τα ξαναδούμε στην κοινωνία, ως δυνατούς πολίτες, με την οικογένειά τους, με μια θέση εργασίας, κοινωνικά ενταγμένους και ενταγμένες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.