ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Χρήστος Δάκας Διευθύνων Συμβουλος της AveXis

19:51 - 10 Ιαν 2020 | ΥΓΕΙΑ
Ο Χρήστος Δάκας Διευθύνων Συμβουλος της AveXis
Ο μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος της Shire Pharmaceuticals Ltd. κ. Χρήστος Δάκας αναλαμβάνει την αντίστοιχη θέση στην εταιρεία AveXis, του ομίλου Novartis, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Πρόκειται για μια νέα θέση που δημιουργήθηκε με στόχο την καλύτερη δυνατή παροχή των νέων θεραπειών για ασθενείς που πάσχουν από σπάνιες και απειλητικές νευρολογικές γενετικές ασθένειες. Η AveXis, ανήκει στον όμιλο Novartis και ασχολείται με την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση νέων θεραπειών για ασθενείς που πάσχουν από σπάνιες και απειλητικές για τη ζωή νευρολογικές γενετικές ασθένειες.

 Ο κ. Δάκας εργάζεται στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας σχεδόν 30 ετών σε ηγετικές θέσεις στους τομείς της βιοτεχνολογίας, των σπάνιων νόσων, της ανοσολογίας, της ογκολογίας και της αιματολογίας. Εκτός από τη Shire Pharmaceuticals, έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος για τη Samaritan Pharmaceuticals Europe, ενώ, εργάστηκε και στην Arriani Pharmaceuticals S.A. ως Διευθυντής στον τομέα  Βιοτεχνολογίας. Από το 1992 έως το 2002 εξειδικεύτηκε στο Μάρκετινγκ και την Επιχειρηματική Ανάπτυξη, ενώ εργαζόταν για την Π.Ν. Γερολυμάτος ΑΕ και τη Genesis Pharma SA.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το Νοέμβριο του 2019 ήταν εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), θέση που κατείχε από το Μάρτιο του 2018, και ήταν υπεύθυνος για τις Επιστημονικές Υποθέσεις και τις Κλινικές Δοκιμές. Επιπροσθέτως, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΕ από το 2015 και  από το 2012, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του PhRMA Innovation Forum, όπου μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του εκλεγμένου αντιπροέδρου. Τέλος, από το 2015 έως το 2017 ο κ. Δάκας διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο κ. Δάκας είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Φαρμακευτική Χημεία από το πανεπιστήμιο του Ουαλίας στο Κάρντιφ. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Τορόντο, κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Βιοχημεία από το Chelsea College, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.