ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τροπολογία για παραγωγή αντισηπτικών: Ποιες επιχειρήσεις αφορά - Οι προϋποθέσεις

12:59 - 26 Μαρ 2020 | ΥΓΕΙΑ
Τροπολογία για παραγωγή αντισηπτικών: Ποιες επιχειρήσεις αφορά - Οι προϋποθέσεις
Η έλλειψη στα αποθέματα αντισηπτικών προϊόντων στην εγχώρια αγορά καθιστά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, απαραίτητη τη δυνατότητα παραγωγής των ανωτέρων προϊόντων σε βιομηχανίες που παράγουν ήδη φαρμακευτικά ή καλλυντικά προϊόντα.

Η κυβέρνηση προωθεί σχετική τροπολογία με την οποία γίνεται ουσιαστικά επίταξη όσων επιχειρήσεων δύναται να παράξουν αντισηπτικά προϊόντα και μέχρι πρότινος παρήγαγαν φαρμακευτικά, καλλυντικά ή είδη υγιεινής, για όσο εξακολουθεί να υφίσταται ο άμεσος κίνδυνος διάδοσης του κορονοϊού.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την τροπολογία οι παραπάνω επιχειρήσεις:

- Θα παράγουν αντισηπτικά προϊόντα αποκλειστικά και μόνο για την ελληνική Επικράτεια

- Η διάθεση των προϊόντων θα γίνεται μόνο μετά από χορήγηση ειδικής άδειας του ΕΟΦ. Η αίτηση στον ΕΟΦ πρέπει να γίνει σε διάστημα τριών μηνών από την έναρξη της παραγωγής των συγκεκριμένων προϊόντων.

Από την δραστηριότητα αυτή αναμένεται ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΕΟΦ, που ακόμα δεν δύναται να υπολογιστεί με ακρίβεια.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο κύρωσης των ΠΝΠ για τις «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις επίταξης ακινήτων για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας» και την «Αναστολή της υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου (Α' 45)», το οποίο ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Χαρά Κάνδηλα

Τελευταία τροποποίηση στις 13:55 - 26 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.