ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη «μάχη» κατά του Covid-19 εταιρείες-μέλη της Κλαδικής Ομάδας Υγείας, του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

14:56 - 16 Ιουν 2020 | ΥΓΕΙΑ
Στη «μάχη» κατά του Covid-19 εταιρείες-μέλη της Κλαδικής Ομάδας Υγείας, του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου
«Μέτωπο» κατά της πανδημίας του Covid-19 συγκρότησαν εταιρείες–μέλη της Κλαδικής Ομάδας Υγείας, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις Boehringer IngelheimBayer και Linde Hellas, οι οποίες δρώντας υπεύθυνα όχι μόνο έναντι της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας, από τις πρώτες ημέρες της πανδημικής κρίσης, κινητοποιήθηκαν στα πεδία της ιατρικής και φαρμακευτικής επιστήμης, της έρευνας και ανάπτυξης, όπως και της τεχνολογίας.

Στόχο τους έχουν τη στήριξη της εθνικής αλλά και της παγκόσμιας προσπάθειας αντιμετώπισης των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών από τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19.

Boehringer Ingelheim

H φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim άρχισε ήδη από τον Ιανουάριο τις ενέργειές της, αναπτύσσοντας μια ομάδα 100 εξαιρετικά αφοσιωμένων επιστημόνων της εταιρείας από όλους τους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης (R&D), που συνεχίζουν να συμμετέχουν σε έργα για την ανακάλυψη πιθανών θεραπευτικών λύσεων για τον COVID-19.

Επίσης, η Boehringer Ingelheim συμμετέχει στην κοινοπραξία IMI CARE (Innovative Medicines Initiative), η οποία δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προσπάθεια ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τις εταιρείες βιοτεχνολογίας και άλλων τομέων του φαρμακευτικού κλάδου.

Επιπλέον, η Boehringer Ingelheim συνεργάζεται με το ίδρυμα Bill & Melinda Gates, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα COVID-19 Therapeutics Accelerator, όπου παρέχει υποψήφια μόρια με βιολογικά ενεργή δράση.

Παράλληλα, υποστηρίζει τους ερευνητές παγκοσμίως μέσω της ανοικτής πλατφόρμας καινοτομίας opnMe.com, στην οποία προσφέρει χωρίς κόστος 6 αντιικές ενώσεις επί συνόλου 43 φαρμακολογικών εργαλείων υψηλής ποιότητας για έλεγχο ερευνητικών υποθέσεων.

Η Boehringer Ingelheim διέθεσε διεθνώς συνολικά 5,8 εκατομμύρια ευρώ υπό μορφή χρηματικών δωρεών και δωρεών σε είδος για παροχή επείγουσας βοήθειας σε προστατευτικό υγειονομικό υλικό. Η εταιρεία συνεργάζεται στην Ελλάδα  μέσω του ΣΦΕΕ στην προσφορά προστατευτικού υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες του ΕΣΥ. Συνεργάστηκε επίσης με την ένωση ασθενών «Προμηθεύς» για την ανακούφιση των αστέγων μέσω παροχής εμφιαλωμένου νερού και τροφής, που κρίθηκε αναγκαία λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων σίτισης.

Έχοντας εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα, το οποίο εξάγει σε 70 χώρες στον κόσμο, η Boehringer Ingelheim, έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργεία του, ώστε να συνεχιστεί ο ομαλός εφοδιασμός των ασθενών με τα φάρμακά τους. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας στο εργοστάσιο συνέβαλαν με την αφοσίωση τους στο σκοπό αυτό.

Bayer

 

Η Bayer, πιστή στο όραμα της «Health for All, Hunger for None» για τη βελτίωση και διατήρηση της παγκόσμιας υγείας και διατροφής, προχώρησε με σειρά ενεργειών, ώστε να μπορέσει να διασφαλίσει τα δύο πολυτιμότερα αγαθά της ανθρωπότητας, κατά τη διάρκεια και στη συνέχεια της πρόσφατης κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ένωσε τις δυνάμεις της με την επιστημονική κοινότητα, με φορείς της υγειονομικής περίθαλψης, με κυβερνήσεις και με ερευνητικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας τους πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα πληροφοριών, ερευνών και ευρημάτων της, προκειμένου να βρεθούν και να αναπτυχθούν νέες αποτελεσματικές θεραπείες έναντι του Covid-19. Έτσι, η εταιρεία συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Θεραπευτικού Επιταχυντή Covid-19 του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και ταυτόχρονα συνεργάζεται στον Καναδά με το Ινστιτούτο Έρευνας για την Υγεία του Πληθυσμού (PHRI) για την έναρξη κλινικών έρευνών στον εντοπισμό θεραπειών κατά του Covid-19. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Bayer θα επενδύσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ για τις μελέτες και θα παράσχει τις απαιτούμενες δραστικές ουσίες για την εκπόνηση της έρευνας.

Επιπλέον, η Bayer σε συνεργασία με το Sidekick (ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης των χρόνιων νοσημάτων), προχώρησε στην παραμετροποίηση της πλατφόρμας, έτσι ώστε να είναι εφικτή η από απόσταση ιατρική παρακολούθηση των ασθενών με Covid-19.

Στη χώρα, η Bayer Ελλάς υποστήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη χορηγία 15.000 εξειδικευμένων ιατρικών προστατευτικών μέσων για τους εργαζόμενους στα κέντρα αναφοράς.

Παράλληλα, είναι  η μόνη εταιρεία βιοεπιστημών, η οποία σε συνεργασία με το Πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου - EIT Health Hub for Greece, το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ACEIn του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και το Ίδρυμα Ωνάση, υποστηρίζει ενεργά τις εταιρείες που αναδείχθηκαν στον διαγωνισμό #GreeceVsVirus, μια σειρά πρωτοβουλιών ψηφιακής καινοτομίας ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη παραγωγή και επάρκεια των προϊόντων της, η Bayer εξασφάλισε την ομαλή τροφοδότηση των προϊόντων της στην αγορά όχι μόνο σε φάρμακα και ΜΗΣΥΦΑ, αλλά και σε γεωργικά προϊόντα.

Linde Hellas

 

Η Linde Hellas προχώρησε στην εφαρμογή όλων των απαιτούμενων μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία, λαμβάνοντας ως πρώτο μέτρο την άμεση ενημέρωση όλων των νοσοκομειακών επαγγελματιών υγείας σχετικά με τη σωστή χρήση των φιαλών και την απολύμανσή τους.

Επίσης, έβαλε ειδική μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ασθενών κατ' οίκον νοσηλείας μέσω των εξειδικευμένων υπαλλήλων της εταιρείας και μερίμνησε για την άμεση εξυπηρέτηση των Νοσοκομείων, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των εργαζομένων της εταιρείας και των επαγγελματιών υγείας.

Το τμήμα SHEQ (Υγεία & Ασφάλεια Περιβάλλοντος, Ποιότητα) επιμελήθηκε την οργάνωση και την εφαρμογή όλων των κανόνων ασφαλείας στην εταιρεία, η οποία φρόντισε να λαμβάνει καθημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Επιπλέον, έλαβε τη μέγιστη δυνατή μέριμνα για την ενημέρωση των φορέων υγείας για τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ασθένειας Covid-19 μέσω μεθοδολογικών και δραστικών ουσιών, βάσει χρήσης τους με περιορισμένα πρωτόκολλα και δημοσίευσης σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Τέλος, η ηγετική ομάδα της Linde Hellas φρόντισε για την ομαλή και ασφαλή διατήρηση της παραγωγής και διάθεσης των φαρμακευτικών αερίων, ειδικά του φαρμακευτικού οξυγόνου, για την αντιμετώπιση και θεραπεία των ασθενών, που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια του Covid-19.

Σημειώνεται ότι η Κλαδική Ομάδα Υγείας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου λειτουργεί από το 2015, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη συστηματική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, προκειμένου τα μέλη της να έχουν σφαιρική και ολοκληρωμένη πληροφόρηση πάνω σε επίκαιρα θέματα του κλάδου αλλά και για την ανάδειξη της υγείας ως επιχειρηματική ευκαιρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Γερμανία μέσα από τη δημιουργία συνεργασιών. Για την ενίσχυση του σκοπού αυτού προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις με εμπειρογνώμονες καθώς και εκπροσώπους του κλάδου.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Κλαδικές Ομάδες Εργασίας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου να επικοινωνεί στο τηλ. 210 64 19 023 ή να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του φορέα: www.german-chamber.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.