ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνητρα για επαγγελματίες υγείας σε νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων

16:48 - 19 Ιουλ 2020 | ΥΓΕΙΑ
Κίνητρα για επαγγελματίες υγείας σε νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων
Επίσκεψη στο Αγαθονήσι πραγματοποίησε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της ετοιμότητας του Συστήματος Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα.

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου, Γιάννη Παππά, και το Δήμαρχο Αγαθονησίου, Ευάγγελο Κόττορο, ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού και συνεχάρη το προσωπικό του.

Επίσης, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα δίνει κίνητρα στους επαγγελματίες υγείας να υπηρετούν σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων.

Στο χέρι μας να μην υπάρξει δεύτερο «κύμα»

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας έδωσε συνέντευξη, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Real News. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας σημειώνει τα εξής:

«Είναι στο χέρι μας να μην υπάρξει δεύτερο κύμα. Επιδημιολογικά, δεν είμαστε σε δυσμενέστερη θέση από ό,τι στο ξέσπασμα του πρώτου κύματος.

Η μεγάλη και επικίνδυνη, όπως εκτιμώ, διαφορά, είναι ότι πολλοί από εμάς - οι νεότεροι ηλικιακά, όσοι γενικά παίρνουν αψήφιστα θέματα υγείας, όσοι "ξεσκάνε" μετά από το δύσκολο lockdown - δεν προστατεύονται, δεν τηρούν τους απλούς κανόνες προφύλαξης: μάσκα - ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς - συχνό πλύσιμο χεριών και αντισηπτικό, τήρηση των αποστάσεων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.