ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλεκτρονικά η κατάθεση δικαιολογητικών των νέων γιατρών για ειδικότητα

15:28 - 03 Αυγ 2020 | ΥΓΕΙΑ
Ηλεκτρονικά η κατάθεση δικαιολογητικών των νέων γιατρών για ειδικότητα
Με ψηφιακό τρόπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών των ιατρών, που θα ειδικευθούν σε νοσοκομεία για την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας. Η σχετική διαδικασία ενεργοποιείται από τις 5 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε στις 28 Ιουλίου, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κα Μαρία Κουρή, η υποβολή των σχετικών αιτήσεων θα διεξάγεται ψηφιακά. Μετά την εξέλιξη αυτή η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κα Α. Μεγάλου προχώρησε στην απόφαση άμεσης ενεργοποίησης της διαδικασίας, προκειμένου να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ιατροί να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ψηφιακά από τις 5 Αυγούστου μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής «Οδηγός του Πολίτη» - https://www.pattikis.gr.

Τις επόμενες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τη σελίδα της Περιφέρειας για τον τρόπο υποβολής των σχετικών αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Οι αιτήσεις που θα υποβάλλονται θα αφορούν στη συνέχιση και ολοκλήρωση της ειδίκευσης.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διευκολύνονται οι νέοι γιατροί και να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες για να μείνουν στην πατρίδα μας.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής, για να αντιμετωπίσει τις υφιστάμενες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έχει υπογράψει ειδικό σύμφωνο συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο τη βελτιστοποίηση των διοικητικών διαδικασιών των υπηρεσιών προς τους πολίτες, τους επιστήμονες και τις επιχειρήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:30 - 03 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.