ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δοκιμάζεται το σύστημα υγείας από τις αυξημένες διασωληνώσεις

10:05 - 10 Οκτ 2020 | ΥΓΕΙΑ
Δοκιμάζεται το σύστημα υγείας από τις αυξημένες διασωληνώσεις
Την ανησυχία του για το αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, εξέφρασε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση των κλινών ΜΕΘ που διατίθενται για τον Covid-19 και πως την επόμενη εβδομάδα εγκαινιάζονται 50 κλίνες στο νοσοκομείο Σωτηρία από δωρεά της Βουλής.

«Βεβαίως υπάρχει μια ανησυχία, αλλά σε αυτή τη φάση, για την Αττική τουλάχιστον, γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια επάρκεια άνω του 30% πάλι για ΜΕΘ που είναι για Covid-19. Δεν μιλάμε γενικά για τις κλίνες ΜΕΘ που είναι πολύ περισσότερες», επισήμανε ο πρύτανης.

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχει εκθετική αύξηση όπως σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι δεν υπάρχει εφησυχασμός και πως θα επιθυμούσε κάμψη του αριθμού των κρουσμάτων «στις επόμενες λίγες εβδομάδες και πριν κρυώσει ο καιρός».

Όπως εξήγησε όσο χειμωνιάζει οι πολίτες μπαίνουν σε αναγκαστικό συγχρωτισμό, ενώ υπάρχουν και δεδομένα ότι η μετάδοση του κορονοϊού ευοδώνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και σε ξηρό κλίμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.