ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΦΕΕ-PIF: Χαιρετίζουν τη ρύθμιση για γενόσημα- clawback

09:17 - 24 Δεκ 2020 | ΥΓΕΙΑ
ΣΦΕΕ-PIF: Χαιρετίζουν τη ρύθμιση για γενόσημα- clawback
Ευνοϊκότερες συνθήκες για την πρόσβαση ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ και το Pharma Innovation Forum δίνει αλλαγή της νομοθεσίας για τον επιμερισμό του clawback.

Πιο συγκεκριμένα σε επιστολή προς το υπ. Υγείας  ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και το PhRMA Innovation Forum (PIF) αναφέρουν τα εξής: "Χαιρετίζουμε την προχθεσινή σας απόφαση να ενσωματώσετε στο νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, την ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις”, που ψηφίστηκε στις 21/12/2020, το άρθρο 11, σύμφωνα με το οποίο, καταργείται η διάταξη που προέβλεπε την εξαίρεση των γενοσήμων και των off patent από τον υπολογισμό του μεριδίου της ανάπτυξης κατά τον επιμερισμό του clawback" τονίζεται. 

"Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα για ένα πιο ομαλό κλείσιμο του έτους -λόγω της αναδρομικής ισχύς που προβλεπόταν από 1/7/2020- χωρίς περαιτέρω εκπλήξεις στην ανακατανομή μεταξύ των ΚΑΚ του φορτίου των υποχρεωτικών επιστροφών, που δεν φαίνεται να βαίνουν μειούμενες στο σύνολό τους, παρά τις εντατικές προσπάθειές σας" σημειώνουν ΣΦΕΕ και PIF. 

"Είχαμε τονίσει πολλές φορές στις επικοινωνίες μας την παρατυπία της διάταξης αυτής, καθώς στην πράξη μετέφερε σημαντική αξία μεταξύ των εταιρειών του κλάδου, ενώ παράλληλα δεν μείωνε το ύψος της υπέρβασης. Παράλληλα αποτελούσε τροχοπέδη στην είσοδο νέων φαρμάκων και αποθάρρυνε τις επενδύσεις. Για τους λόγους αυτούς, άλλωστε, η κατάργησή του ήταν και παραμένει επίσημη θέση του ΣΦΕΕ, όπως άλλωστε είχε ψηφιστεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου το 2019, καθώς και του PhRMA Innovation Forum" αναφέρει η επιστολή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.