ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΠΟΕΔΗΝ αντιτίθεται στη μετατροπή των νοσοκομείων σε εμβολιαστικά κέντρα

16:22 - 15 Ιαν 2021 | ΥΓΕΙΑ
Να αναθεωρηθεί άμεσα, «και μάλιστα εν όψει τρίτου κύματος της πανδημίας» η απόφαση του υπουργείου Υγείας για μετατροπή των νοσοκομείων σε εμβολιαστικά κέντρα κατά του κορονοϊού ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως επισημαίνει, τα εμβολιαστικά κέντρα στα Νοσοκομεία δημιουργήθηκαν με προσωρινό τρόπο, στελεχώθηκαν με το λιγοστό προσωπικό των Νοσοκομείων με σκοπό να εμβολιάσουν το υγειονομικό προσωπικό και μόνο. Μάλιστα στεγάσθηκαν σε χώρους κυρίως των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων που είναι απαραίτητοι για την εξέταση ασθενών. Άλλα εμβολιαστικά κέντρα βρίσκονται σε ορόφους Νοσοκομείων, όπου που είναι αδύνατη η πρόσβαση πολιτών, ειδικά με κινητικά προβλήματα, διαπιστώνει.

Για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού σχεδιάστηκαν και, κατά την ΠΟΕΔΗΝ, «υποτίθεται ήταν έτοιμα», 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, εκ των οποίων 65 Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ. «Εντελώς ξαφνικά από τα μηνύματα στους πολίτες ενημερωθήκαμε ότι τα Νοσοκομεία μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα για τα ηλικιωμένα άτομα άνω των 85 ετών.

Μάλιστα κλείστηκαν ραντεβού για εμβολιασμό ηλικιωμένων ατόμων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και θα πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις από την οικία τους στο Νοσοκομείο. Απευθύνονται για την εξασφάλιση της μεταφοράς τους στα Νοσοκομεία χωρίς να μπορούν να ικανοποιηθούν.

Στα Νοσοκομεία απαγορεύθηκαν τα επισκεπτήρια, δεν λειτουργούν Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, χειρουργεία για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Τώρα θα επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες τα Νοσοκομεία για εμβολιασμό χωρίς προληπτικό έλεγχο και ο κίνδυνος διασποράς του ιού είναι πολύ μεγάλος.

Στα Ειδικά Νοσοκομεία ακόμη και οι μητέρες στα νοσηλευόμενα παιδιά ή οι συνοδοί των μη αυτοσυντηρούμενων ασθενών υποβάλλονται ή πρέπει να επιδείξουν αρνητικό rapid test. Τώρα που αποτελούν εμβολιαστικά κέντρα θα τα επισκέπτονται καθημερινά πολίτες χωρίς κανένα έλεγχο. Κίνδυνος υφίσταται και για τη διασπορά άλλων πολυανθεκτικών μικροβίων σε ασθενείς.

Έχουν κλειστεί ραντεβού ίδιες ώρες με τα ραντεβού των υγειονομικών για τη δεύτερη δόση» υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

Όπως συμπληρώνει, η στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων είναι αδύνατη, καθ’ ότι διατέθηκε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, επισκέπτες Υγείας που είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υπογραμμίζει, τέλος, πως τα «Κέντρα Υγείας με τη μετατροπή τους σε εμβολιαστικά κέντρα σχεδιάστηκαν να σταματήσουν να εξυπηρετούν τακτικά περιστατικά. Οι πολίτες θα αναγκασθούν να πληρώνουν τις υπηρεσίες υγείας από την τσέπη τους.

Η στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων στα ειδικά Νοσοκομεία γίνεται από άσχετες ειδικότητες ιατρών απ’ ό,τι ορίζει το πρωτόκολλο για την ασφάλεια των εμβολιαστικών Κέντρων (παιδίατροι, ψυχίατροι κλπ). Είναι επικίνδυνο για την αντιμετώπιση κάποιας παρενέργειας του εμβολίου» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.