ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Self tests: Προσφορές από 30 εταιρείες– Αρχές Απριλίου στα φαρμακεία

21:30 - 28 Μαρ 2021 | ΥΓΕΙΑ
Self tests: Προσφορές από 30 εταιρείες– Αρχές Απριλίου στα φαρμακεία
Άνοιξαν οι προσφορές για τα self test, που θα αποτελέσουν «εργαλειο» για το άνοιγμα της οικονομίας και από ό,τι φαίνεται η προσφορά είναι μεγάλη αφού 30 εταιρείες επιθυμούν να αναλάβουν το έργο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται πως μόνο επτά με οχτώ εξ αυτών πληρούν τις προδιαγραφές.

Να σημειωθεί ότι οι σχετικοί φάκελοι θα κατατεθούν τη Δευτέρα 26/3 στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ότι τα πρώτα 10 εκατ. self tests θα είναι έγκαιρα στα φαρμακεία στις αρχές Απριλίου. 

Σημειώνεται ότι εάν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι θετικό τότε θα πρέπει να γίνεται είσοδος στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr όπου οι πολίτες θα εισέρχονται με τον ΑΜΚΑ τους και θα δηλώνουν το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης. 

Στη συνέχεια θα εκδίδεται μια βεβαίωση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να προσέλθουν σε κάποιο από τα προτεινόμενα σταθερά σημεία δειγματοληψίας ώστε να γίνεται επιβεβαίωση με δεύτερο τεστ από επαγγελματία υγειας και να ενημερώνεται το μητρώο ασθενών με νόσο COVID-19. Η βεβαίωση αυτή δε δύναται να χρησιμοποιηθεί για εξαίρεση από την εργασία ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση.

Αν κάποιος έχει οποιοδήποτε σύμπτωμα γενικά, θα πρέπει να επισκεφθεί κάποια σταθερή δομή υγείας ώστε να γίνει κλινική εκτίμηση και αξιολόγηση των ευρημάτων.

Η εκστρατεία των self test θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή.

Για το λόγό αυτό, τα συγκεκριμένα τεστ, που θα είναι δωρεάν για τους πολίτες, θεωρούνται κομβικά στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Άλλωστε, θα καταστούν υποχρεωτικά για τους εργαζομένους σε επιχειρήσεις εμπορίου, εστίασης και τουρισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:07 - 28 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.