ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβόλιο Johnson&Johnson: Ερευνάται σύνδεση με θρομβώσεις

16:25 - 09 Απρ 2021 | ΥΓΕΙΑ
Εμβόλιο Johnson&Johnson: Ερευνάται σύνδεση με θρομβώσεις
Έρευνα ξεκίνησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) για να δει αν το εμβόλιο της Johnson&Johnson ενάντια στον κορονοΐό, σχετίζεται με θρομβώσεις.

Ο λόγος είναι ότι τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις ασυνήθιστης ανάπτυξης θρόμβων, σε συνδυασμό με χαμηλά αιμοπετάλια, μία εκ των οποίων οδήγησε και σε θάνατο, έχουν καταγραφεί μετά από εμβολιασμό με το σκεύασμα της J&J, σύμφωνα με τον EMA. Η μία περίπτωση, μάλιστα, αφορά άτομο που έλαβε μέρος σε κλινική δοκιμή του εμβολίου, ωστόσο τότε η J&J σημείωσε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για σύνδεση του περιστατικού με το εμβόλιο. Στη συνέχεια, καταγράφηκαν τρία περιστατικά στις ΗΠΑ, όπου το εμβόλιο ήδη χορηγείται ευρέως.

Μολονότι το εμβόλιο της J&J έχει εγκριθεί για χρήση στην ΕΕ, η χρήση του στο έδαφος των 27 αναμένεται να αρχίσει το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου. Η Ένωση "ποντάρει" στο συγκεκριμένο εμβόλιο για την επιτάχυνση της διαδικασίας του μαζικού εμβολιασμού, ενώ ο EMA έχει σημειώσει ότι δεν διαθέτει ακόμη τα απαραίτητα στοιχεία που να του επιτρέπουν να εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

Να σημειωθεί ότι η J&J χρησιμοποιεί παραπλήσια τεχνολογία με εκείνη της AstraZeneca για τη δημιουργία του εμβολίου της, ενώ προς το παρόν αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο για το θέμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:22 - 09 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.