ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΔΙΚΑ: Πλατφόρμα για διανομή self test από κανάλια λιανικής

17:38 - 15 Ιουν 2021 | ΥΓΕΙΑ
ΗΔΙΚΑ: Πλατφόρμα για διανομή self test από κανάλια λιανικής
Προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο φαίνεται ότι είναι η κυβέρνηση για τη διάθεση των self tests στους εργαζομένους μετά την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Τμήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, Διεύθυνση Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., Αντιόπη Πάνου, στο πλαίσιο του HealthIT Conference, στην ΗΔΙΚΑ έχει ήδη προβλεφθεί μια ειδική πλατφόρμα, μέσα από την οποία θα μπορεί να γίνεται η διάθεση των self tests και ή άλλα κανάλια λιανικής.

Να σημειωθεί ότι στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολο Βαλτά, είχε σταλεί επιστολή από τον αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, προκειμενου να πραγματοποιηθεί συνάντηση την Τετάρτη, 16 Ιουνίου, στις 4 το απόγευμα, με τους φαρμακοποιούς.

Η συζήτηση αναμένεται να αφορά θεσμικά θέματα του κλάδου, βέβαια, η ατζέντα θα περιλαμβάνει και «τη συνέχιση της συνεργασίας για τη διάθεση των self tests προς τους πολίτες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική επιστολή.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουλίου αναμένεται να επέλθει μεγάλη μείωση στον αριθμό των self tests που θα διατίθενται δωρεάν, καθώς μαθητές, διάφορες επαγγελματικές ομάδες και πιθανότατα οι πλήρως εμβολιασμένοι θα εξαιρεθούν από το μέτρο της υποχρεωτικότητας στη διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:45 - 15 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.