ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπουρλά: Θα ακολουθήσουν κι άλλοι επενδυτές τη pfizer στην Ελλάδα

16:22 - 12 Οκτ 2021 | ΥΓΕΙΑ
Μπουρλά: Θα ακολουθήσουν κι άλλοι επενδυτές τη pfizer στην Ελλάδα
Στις επενδύσεις της pfizer στην Ελλάδα, αλλά και στις έρευνες για τα φάρμακα που θα αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο Άλμπερτ Μπουρλά κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους στην Ελλάδα την Τρίτη (12/10).

Ο διευθύνων σύμβουλος της pfizer εγκαινίασε μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τις νέες εγκαταστάσεις του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

"Η επένδυσή μας συμβάλλει 0,4% του ΑΠΕ", είπε και επισήμανε το πόσο σημαντική είναι για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να γίνουν επενδύσεις 650 εκατ. ευρώ στην πόλη.

Το 60% των εργαζομένων είναι Θεσσαλονικείς, σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και για άλλους επενδυτές, όπως η Cisco, η Microsoft και η Amazon.

"Η χώρα μπορεί να γίνει κόμβος καινοτομίας όχι μόνο με λόγια αλλά επενδύοντας εδώ. Αγαπώ τη χώρα και πιστεύω οι επιλογές μας θα δικαιωθούν. Το δυναμικό που βρήκαμε εδώ θα κάνει Γερμανούς, Ολλανδούς, Αμερικανούς να τρίβουν τα μάτια τους, θα δημιουργήσει επενδύσεις. Το επενδυτικό  κλίμα είναι πολύ καλό", τόνισε.

"Όλα ξεκίνησαν ως ένα όραμα που γίνεται πραγματικότητα με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο. Στην πόλη που έζησα ερωτεύτηκα και έγινα ό,τι έγινα", συμπλήρωσε.

Χάπι για τον κορονοϊό

Σχετικά με τις θεραπείες για τον κορονοϊό, ο κ. Μπουρλά είπε πως η pfizer προχωρά δύο θεραπείες, μία με χάπι και μία ενέσιμη. Εκτίμησε πως είναι αποτελεσματικά φάρμακα και οι τελικές εγκρίσεις θα έχουν δοθεί ως το τέλος της χρονιάς.

Ανάλογη εκτίμηση έκανε και για το χάπι της Merck, το οποίο είναι επίσης στο τελικό στάδιο της έρευνας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:15 - 12 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.