ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενθαρρυντική η μελέτη για την «εξαφάνιση» του καρκίνου από ασθενείς

10:36 - 11 Ιουν 2022 | ΥΓΕΙΑ
Ενθαρρυντική η μελέτη για την «εξαφάνιση» του καρκίνου από ασθενείς
Στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της πρώτης μελέτης σε καρκινοπαθείς με καρκίνο του παχέος εντέρου, που έδειξε «εξαφάνιση» της νόσου μετά από την χορήγηση συγκεκριμένου φαρμάκου, αναφέρθηκε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Δημόπουλος είπε πως χρειάζεται να γίνει μελέτη και με την συμμετοχή περισσότερων ασθενών, καθώς το δείγμα στην πρώτη έρευνα ήταν μικρό, ωστόσο σημείωσε πως το αποτέλεσμα της ήταν εξαιρετικά σημαντικό, ιδίως καθώς αφορούσε ασθενείς με χαμηλή ανταπόκριση στις χημειοθεραπείες και σε προχωρημένο στάδιο της νόσου.

«Αυτό το οποίο βλέπουμε στην αντιμετώπιση των νεοπλασματικών παθήσεων, τόσο των συμπαγών οργάνων όσο και του αίματος, είναι πως πηγαίνουμε σε συγκεκριμένες θεραπείες, με βάση συγκεκριμένες μεταλλάξεις ή γονιδιακές μεταβολές που παρατηρούμε στους όγκους, με αποτέλεσμα η πρόγνωση για τους ασθενείς να είναι βελτιωμένη», σημείωσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, λέγοντας πως υπάρχουν ασθενείς που «μπορούν να ωφεληθούν σε τεράστιο βαθμό από την ανοσοθεραπεία».

Ο διακεκριμένος αιματολόγος και ογκολόγος, εκπέμποντας θετικά μηνύματα, επεσήμανε πως «με μικρά βήματα, σταθερά, εξελίσσεται η αντιμετώπιση των νεοπλασματικών παθήσεων και ελπίζουμε σε μερικά χρόνια πως όλοι οι όγκοι να θεραπεύονται ή θα εξελίσσονται σε χρόνιες παθήσεις».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:17 - 11 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.