ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παίδων Πεντέλης: Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα, παρουσία του Θάνου Πλεύρη

15:48 - 28 Ιουν 2022 | ΥΓΕΙΑ
Παίδων Πεντέλης: Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα, παρουσία του Θάνου Πλεύρη
Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη εγκαινίασαν χθες το απόγευμα τη νέα ανακαινισμένη Πτέρυγα του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.

Πρόκειται για μία δωρεά της Περιφέρειας 2470 του Διεθνούς Ρόταρυ και Ομίλων αυτής και αφορά την ανακαίνιση της Πτέρυγας και τη διάθεση εξοπλισμού για τη προσωρινή φιλοξενία Παιδιών και Εφήβων έως 16 ετών, τα οποία απομακρύνονται από το οικογενειακό περιβάλλον – ή στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος – κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έως ότου τα αναλάβει ανάδοχη οικογένεια ή ξενώνας ανηλίκων.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η Διοικήτρια της 2470 Περιφέρειας των Ρόταρυ, Μαρίζα Οικονόμου, ο διοικητής του Σισμανόγλειου, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης, Ηλίας Δαλαΐνας, η αναπληρώτρια διοικήτρια του Παίδων Πεντέλης Ευσταθία Κατοίκου, η Αναπληρώτρια διοικήτρια του Σισμανογλείου Ζωή Ρακοπούλου και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Αμαλία Φλέμινγκ Ιωάννης Ευθυμιάδης.

Στο πλαίσιο της δωρεάς πραγματοποιήθηκε:

  • • Διαμόρφωση / ανακαίνιση δωματίων και χώρου απασχόλησης παιδιών και εφήβων.

  • • Διαμόρφωση νέων WC για αγόρια και κορίτσια.

  • • Διατέθηκε ο απαιτούμενος ξενοδοχειακός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός (κρεβάτια, κομοδίνα, ντουλάπες, καρέκλες, τραπέζια, κλιματιστικά, υπολογιστές, τηλεόραση 65 ιντσών, φωτιστικά, κ.λπ.).

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αφού συνεχάρη τη Μαρίζα Οικονόμου και την ευχαρίστησε για τις προσπάθειες των Ρόταρυ, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «τα παιδιά εδώ έχουν την ιδιαιτερότητα ότι πρέπει να κάνουν μια σειρά από εξετάσεις, αφού υπάρχει μια εισαγγελική εντολή.

Αλλά και πάλι ο χρόνος παραμονής σε συνθήκες νοσοκομείου, θα πρέπει να είναι ο απολύτως απαραίτητος, ώστε πολύ γρήγορα να βρεθούν στο φυσικό τους χώρο, που δεν είναι άλλος από τις οικογένειες που θα πρέπει να ενταχθούν».

Παράλληλα ο Υπουργός τόνισε ότι «με αυτή τη δωρεά, η οποία έχει στόχευση ακριβώς αυτήν την κοινωνική ευαισθησία, να παραμένουν τα παιδιά σε συνθήκες οικακού περιβάλλοντος και όχι νοσηλευτικής δομής, μπορούμε τώρα να πούμε ότι το νοσοκομείο μας ενισχύεται. Ενισχύεται και με μια σειρά στοχευμένων προσπαθειών, τόσο σε προσωπικό όσο και σε μια υλικοτεχνική υποδομή, από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα που έχει την αρμοδιότητα των νοσοκομείων. Είναι πάρα πολύ σημαντικό τα παιδιά να βρίσκονται σε ένα χώρο που τους αρμόζει. Θα είμαστε ευτυχισμένοι όταν η δωρεά καταστεί άνευ αντικειμένου, δηλαδή δεν θα χρειάζεται να φιλοξενεί κανένα παιδί».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στο σύντομο χαιρετισμό της υπογράμμισε ότι" Το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είναι μια δομή πάρα πολύ σημαντική: όχι μόνο γιατί φροντίζει όλα τα παιδιά του Βόρειου Τομέα της Αθήνας, με προσωπικό που το αγαπάει και σε μια περιοχή που το στηρίζει, αλλά και γιατί η τοποθεσία του μέσα στο δάσος που το περιβάλλει και το πολύ ωραίο κτίριο είναι και αυτά ευεργετικά για την υγεία. Είναι ένας ακόμα λόγος που η δωρεά των Ρωταριανών για την αναβάθμιση των δομών φιλοξενίας του Νοσοκομείου παραλαμβάνεται με μεγάλη χαρά από το Νοσοκομείο και το Υπουργείο. Γιατί υγεία δεν είναι μόνο η σωματική αλλά και η ψυχική και τα παιδιά που φεύγουν από τα σπίτια τους και έρχονται για λίγο στα νοσοκομεία Παίδων πρέπει να βρεθούν σε ένα ζεστό, ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον. Ευχαριστούμε θερμά!".

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη τόνισε:

"Είναι ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή ημέρα, γιατί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αποκτά έναν ανακαινισμένο χώρο για την προσωρινή φιλοξενία παιδιών μέχρι 16 ετών, που απομακρύνονται από το περιβάλλον τους με εισαγγελική εντολή.

Χάρις στη δωρεά της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, 11 παιδιά θα μπορούν να φιλοξενηθούν σε έναν υπέροχο χώρο, που μέχρι πρότινος ήταν εγκατελειμμένο κτίριο.

Μετά την πανδημία, έχει καταγραφεί, παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας, αύξηση των οεριστατικών ενδοοικογενειακής βίας, που αφορούν και παιδιά. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό τα παιδιά αυτά, πριν μετακινηθούν σε χώρους κοινωνικής πρόνοιας να διαβιούν προσωρινά σε έναν κατοικήσιμο χώρο.

Θερμά συγχαρητήρια στην πρόεδρο κα Μαρίζα Οικονόμου και τα μέλη της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ, αλλά και στη διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που θα τα υποδεχτούν και θα τα φροντίσουν με αγάπη κατά την προσωρινή τους φιλοξενία".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.