ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός «αλλάζει» λειτουργικό από Windows σε Linux!

15:45 - 13 Μαϊ 2013 | Τεχνολογία
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός «αλλάζει» λειτουργικό από Windows σε Linux!
Η αλλαγή αυτή γίνεται γιατί τα Linux προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα και αξιοπιστία από τα Windows.

Η Ενωμένη Διαστημική Συμμαχία (United Space Alliance), η οποία διαχειρίζεται τους υπολογιστές του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (International Space Station) σε συνεργασία με τη NASA, ανακοίνωσε την αλλαγή των υπολογιστών από Windows XP σε Linux.


«Αλλάξαμε σημαντικές λειτουργίες από Windows σε Linux επειδή χρειαζόμασταν ένα λειτουργικό σύστημα που να είναι σταθερό και λειτουργικό» αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.


Ο Keith Chuvala της United Space Alliance εξηγεί ότι ήθελαν ένα λειτουργικό σύστημα που «θα μας έδινε τον πλήρη έλεγχο και έτσι αν θέλαμε κάτι να επισκευάσουμε ή να προσαρμόσουμε θα μπορούσαμε να το κάνουμε». Οι αστροναύτες και οι κοσμοναύτες θα εκπαιδευθούν πάνω στο νέο λειτουργικό σύστημα από το Ίδρυμα της Linux.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πριν οι υπολογιστές «έτρεχαν» με Windows XP και είναι γνωστό ότι είχαν προσβληθεί τουλάχιστον μια φορά από κάποιον ιό. Η μετατροπή στα Linux θα ανοσοποιήσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εναντίον μελλοντικών «μολύνσεων».

 

International-Space-Station


Πάντως η αλλαγή αυτή κάθε άλλο παρά απίθανη ήταν, καθώς τα Linux είναι το κατ' εξοχήν λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα περισσότερα επιστημονικά πεδία (π.χ. NASA, SpaceX, CERN, DNA εργαστήρια κ.ά.).

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.