ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Flash Sticks ή Disk Drives; Σε ποιο από τα δύο ανήκει το μέλλον της αποθήκευσης δεδομένων;

00:01 - 28 Μαϊ 2013 | Τεχνολογία
Flash Sticks ή Disk Drives; Σε ποιο από τα δύο ανήκει το μέλλον της αποθήκευσης δεδομένων;
Τα γνωστά «φλασάκια» εναντίον των σκληρών δίσκων είναι ένα από τα μεγαλύτερα debate στο χώρο της τεχνολογίας και της αποθήκευσης δεδομένων. Ποιο από τα δύο θα πρωταγωνιστήσει στο μέλλον;

Οι σκληροί δίσκοι συνεχίζουν να κατέχουν την κορυφή στη βιομηχανία αποθήκευσης δεδομένων. Σύμφωνα με το iSuppli, οι κατασκευαστές απέστειλαν 524 εκατομμύρια σκληρούς δίσκους το 2012, την ώρα που ο ίδιος αριθμός για τα φλασάκια ήταν 39 εκατομμύρια.

Παρόλα αυτά όμως, τα 39 εκατομμύρια φλασάκια του 2012 έγιναν 83 εκατομμύρια το 2013, ενώ μέχρι το 2016, θα φτάνουν τα 239 εκατομμύρια. Αυτό ενισχύεται και από τις πωλήσεις smartphones, tablets και notebooks. Οι υποστηρικτές των flash disks θεωρούν ότι, μπορεί τα φλασάκια να βρίσκονται κάτω από τους σκληρούς δίσκους, αλλά ο χρόνος είναι με το μέρος τους.

Η ευκαιρία και η ζήτηση όμως είναι πολύ μεγάλη για την κάθε τεχνολογία μόνη της. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το μέλλον δεν θα είναι ‘flash εναντίον hard drive’ αλλά ‘flash και hard drive’.

Αύξηση του όγκου των ψηφιακών πληροφοριών στον πλανήτη κατά 48%

Το IDC υπολογίζει ότι ο συνολικός όγκος των ψηφιακών πληροφοριών στον πλανήτη αυξήθηκε κατά 48% το 2012, δηλαδή σε 2.7 zettabytes. «Η ένταση της αύξησης του αποθηκευτικού χώρου είναι τρελή» δηλώνει ο αντιπρόεδρος των Global Foundation Services του eBay, Dean Nelson. Ο κόσμος θα χρειάζεται όση χωρητικότητα αποθήκευσης μπορεί να έχει, δηλαδή και τα φλασάκια και τους σκληρούς δίσκους μαζί.

Τα οικονομικά παίζουν σίγουρα ένα σημαντικό ρόλο.Είναι πολύ φθηνότερη η κατασκευή σκληρών δίσκων σε σχέση με τα flash drives. Τα φλασάκια θα αναπτυχθούν στρατηγικά. Είναι πολύ πιθανό να κατακτήσουν αγορές που τις ενδιαφέρει πιο πολύ η κατανάλωση ρεύματος και το μέγεθος παρά το κόστος και η χωρητικότητα.

flash drives

 

Ο κόσμος της τεχνολογίας μπορεί να θέλει να δει μια μάχη μεταξύ τεχνολογιών και στάνταρντς, αλλά το πιο πιθανό είναι να έχουμε μια δύσκολη εκεχειρία.  

Διαβάστε επίσης: 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:58 - 27 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.