ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο βακτηριολόγο Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google

14:02 - 31 Μαϊ 2013 | Τεχνολογία
Στο βακτηριολόγο Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google
Τα μικρά δισκία μέσα στα οποία καλλιεργούνται μικροοργανισμοί είναι η εφεύρεση του Πέτρι, και αυτά έχουν αντικαταστήσει τα γράμματα της Google στο σημερινό doodle.

Σαν σήμερα πριν 161 χρόνια γεννήθηκε ο Τζούλιος Ρίτσαρντ Πέτρι, γερμανός βακτηριολόγος, ο οποίος εφηύρε το 'τρυβλίο Πέτρι', το ρηχό γυάλινο ή πλαστικό κυλινδρικό πιάτο που χρησιμοποιείται από τους βιολόγους για την καλλιέργεια μικροοργανισμών. 

Ο Πέτρι σπούδασε ιατρική και από το 1877 έως το 1879 εργάστηκε ως βοηθός του θεμελιωτή και πατέρα της σύγχρονης βακτηριολογίας και μικροβιολογίας Ρόμπερτ Κοχ στο Βερολίνο, ενώ στη συνέχεια έγινε στρατιωτικός γιατρός. Απεβίωσε στο Τσάιτς της Σαξωνίας στην ανατολική Γερμανία στις 20 Δεκεμβρίου 1921, σε ηλικία 69 ετών. 

Στο 'τρυβλίο Πέτρι' τοποθετείται θρεπτικό υλικό, το οποίο έχει βάση το υγρό άγαρ, και καλλιεργούνται κύτταρα. Σε φούρνους εκκολάψεως τοποθετούνται αυτά τα δισκία, όπου σχηματίζονται αποικίες μικροοργανισμών σε μορφή κηλίδων. Επίσης, το τρυβλίο χρησιμοποιείται και στα εργαστήρια χημείας. 

https://www.youtube.com/watch?v=WTnbX65wpNg

Τελευταία τροποποίηση στις 16:58 - 07 Ιουν 2013

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.