ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google Science Fair: Στην κορυφαία 15άδα ο Έλληνας με το εξωσκελετικό γάντι

08:54 - 02 Ιουλ 2013 | Τεχνολογία
Google Science Fair: Στην κορυφαία 15άδα ο Έλληνας με το εξωσκελετικό γάντι
Ο 17χρονος μαθητής, Χαράλαμπος Ιωάννου, που σχεδίασε ένα εξωσκελετικό γάντι για άτομα με αναπηρία στα άνω άκρα, είναι ανάμεσα στους 15 φιναλίστ του διεθνούς διαγωνισμού Google Science Fair 2013.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο επιστημονικό online δαγωνισμό, που διοργανώθηκε από την Google για νέους ηλικίας από 13 ετών έως 18 ετών και ο οποίος φέτος είχε θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο».

 

Ο Χαράλαμπος Ιωάννου σχεδίασε το πρότζεκτ με το εξωσκελετικό γάντι έχοντας ως στόχο να διευκολύνει την καθημερινή ζωή της γιαγιάς του, η οποία πάσχει από αναπηρία στο χέρι της.

 

Ο ίδιος δήλωσε: «Μία  μέρα είδα τη γιαγιά μου να προσπαθεί να πιάσει το χειριστήριο της τηλεόρασης και να γλιστράει από τα δάχτυλά της, αφού πάσχει από μια χρόνια αναπηρία του άνω χεριού. Αυτό με παρακίνησε να προσπαθήσω να φτιάξω μια συσκευή, προκειμένου να την βοηθήσω».

 

Ο μαθητής πρόσθεσε επίσης, ότι «Η νίκη στον διαγωνισμό του Google Science Fair θα με ενθαρρύνει να συνεχίσω να δημιουργώ πρότζεκτς που θα κάνουν τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη», δήλωσε ο 17χρονος και πρόσθεσε ότι «ενώ το χρηματικό έπαθλο και η αναγνώριση, θα δώσουν σίγουρα τεράστια ώθηση στην καριέρα μου, το σημαντικότερο είναι ότι η νίκη αυτή θα με βοηθήσει στην προώθηση, την ολοκλήρωση και την μαζική παραγωγή του πρότζεκτ μου, που θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

 

010713191244 4564

 

Το εξωσκελετικό γάντι ενισχύει και στηρίζει την κίνηση της ανθρώπινης παλάμης, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από αναπηρία στο άνω μέρος του χεριού.

 

Η κεντρική ιδέα της πρότασής του είναι ότι ένας μεταλλικός σκελετός σε σχήμα γαντιού, θα φοριέται από τον χρήστη και αφού θα τοποθετείται στο σωστό σημείο -ώστε να πιέζει τους αισθητήρες κίνησης- θα μπορεί να ανιχνεύσει το κινητικό ερέθισμα του χρήστη, το οποίο στη συνέχεια θα ενισχύεται με τη χρήση των «σερβοκινητήρων».

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το  μεγάλο βραβείο του νικητή του Google Science Fair, που θα ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει ένα 10-ήμερο ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος με την αποστολή του National Geographic, μία υποτροφία ύψους 50.000 δολαρίων, μία hands-on εμπειρία σε έναν από τους συμμετέχοντες οργανισμούς (LEGO, CERN ή Google) και επιχορήγηση για το σχολείο του αξίας 10.000 δολαρίων.

ΑΝΑΡ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.