ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αφιερωμένο στον Ρέμπραντ το σημερινό doodle

13:22 - 15 Ιουλ 2013 | Τεχνολογία
Αφιερωμένο στον Ρέμπραντ το σημερινό doodle
Η Google τιμά στην αρχική της σελίδα τον μεγάλο Ολλανδό ζωγράφο και χαράκτη που σαν σήμερα γεννήθηκε πριν 406 χρόνια.

Γεννημένος στις 15 Ιουλίου του 1606 στο Λέιντεν της Ολλανδίας, ο Ρέμπραντ Χάρμενσοον βαν Ρέιν, ευρύτερα γνωστός ως Ρέμπραντ, ήταν ένας πολύ σημαντικός Ολλανδός ζωγράφος και χαράκτης του 17ου αιώνα, ο οποίος σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους ζωγράφους όλων των εποχών.

 

Φοίτησε στο πανεπιστήμιο και στη λατινική σχολή της πόλης, αλλά πολύ γρήγορα στράφηκε προς στη ζωγραφική με τη βοήθεια πολλών διακεκριμένων καλλιτεχνών της εποχής, όπως του Γιάκομπ Ισαάκ φαν Σβάνενμπουρχ και αργότερα του Πίτερ Λάστμαν.

 

Ασχολήθηκε με τοπιογραφίες, ιστορικές και αλληγορικές σκηνές, αλλά κατά κύριο λόγο με τις προσωπογραφίες. Το έργο του περιλαμβάνει περίπου 400 πίνακες, 1000 σχέδια ζωγραφικής και 290 χαρακτικά. Τα πιο γνωστά του έργα είναι ‘Το μάθημα ανατομίας’, ‘Ο Αβραάμ και ο Ισαάκ’ και η ‘Νυχτερινή περίπολος’.

 

rembrandt-anatomia

 

Ήταν φημισμένος ενόσω ζούσε, αλλά η φήμη του απέκτησε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις όταν απεβίωσε στις 4 Οκτωβρίου του 1669. Το όνομά του συμβολίζει την περίοδο της «Χρυσής Εποχής» της Ολλανδίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:13 - 15 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.