ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άντρας μηνύει την Apple για το ελεύθερο πορνό στις συσκευές της

00:01 - 17 Ιουλ 2013 | Τεχνολογία
Άντρας μηνύει την Apple για το ελεύθερο πορνό στις συσκευές της
36χρονος αμερικανός κατέθεσε αγωγή εναντίον της Apple με την κατηγορία ότι οι συσκευές της επιτρέπουν στο χρήστη να βλέπει ελεύθερα πορνό χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς.

Ο Chris Sevier είναι ο 36χρονος αμερικανός που κατέθεσε την αγωγή στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Nashville. Ο ισχυρισμός του είναι ότι οποιοσδήποτε κατέχει μια συσκευή Apple, έχει τη δυνατότητα, ανεξάρτητα με την ηλικία του, να παρακολουθήσει πορνό μέσω του Safari web browser.

 

Ο ενάγων ζητάει αποζημίωση από την Apple, και από δω και στο εξής να φιλτράρει τις συσκευές της με safe mode ώστε μόνο αν είναι ενήλικας ο χρήστης να μπορεί να έχει πρόσβαση σε τέτοιο υλικό.

 

Διαβάστε παρακάτω την έναρξη της αγωγής του:

 

«Ο ενάγων αγαπά την Apple. Ο ενάγων πιστεύει στην Apple ως εταιρεία και γνωρίζει ότι έχει καλή πρόθεση. Από την ίδρυσή της η Apple είχε πάντοτε έναν οικογενειακό χαρακτήρα, ασχολούμενη με την ευημερία των παιδιών μας και προωθώντας ταυτόχρονα τις αμερικανικές αξίες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για την Apple να υποστηρίζει τη διαδικτυακή παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού, σεξουαλικού περιεχομένου που έχει οδηγήσει στην εξάπλωση του εθισμού, τη σωματεμπορία, την πορνεία και την καταστροφή αναρίθμητων ζωών. Ο ενάγων ζητά από την Apple να πουλά το σύνολο των συσκευών της σε “safe mode” με ειδικό software για το φιλτράρισμα του ακατάλληλου υλικού. Εάν ο αγοραστής είναι άνω των 18 ετών, η Apple θα μπορεί (κατόπιν αιτήματος) να του παρέχει έναν κωδικό πρόσβασης που θα αφαιρεί το φίλτρο και θα του επιτρέπει την πρόσβαση στο υλικό αυτό.  Σε αντίθετη περίπτωση όμως, δε θα παρέχεται κανένας κωδικός και η συσκευή θα συνεχίζει να φιλτράρει το πορνογραφικό περιεχόμενο.»

 

Η αγωγή του επίσης αναφέρει ότι «αν η Apple συμφωνήσει να πουλάει τις συσκευές της με safe-mode πριν τη δίκη, θα αποσύρω άμεσα την αγωγή».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:28 - 16 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.