ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στιλό που διορθώνει τα ορθογραφικά λάθη

00:47 - 18 Ιουλ 2013 | Τεχνολογία
Στιλό που διορθώνει τα ορθογραφικά λάθη
To Lernstift είναι ένα στιλό που δημιούργησαν δύο γερμανοί, το οποίο δονείται όταν ο χρήστης του κάνει κάποιο ορθογραφικό λάθος καθώς γράφει.

Ο Falk Wolksy και ο Daniel Kaesmacher, με σκοπό να βοηθήσουν τα παιδιά τους να μην κάνουν ορθογραφικά λάθη όταν γράφουν, μετέφεραν τη δυνατότητα του ορθογραφικού ελέγχου και στον παραδοσιακό τρόπο γραφής, κάτι που μέχρι πρότινος συνέβαινε μόνο στους υπολογιστές.

 

Lernstift3

 

Το Lernstift, η ψηφιακή πένα με ενσωματωμένη τεχνολογία, δε βασίζεται σε οπτικό αισθητήρα και έτσι δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένη με υπολογιστές για να λειτουργήσει. Μέσα στο στιλό υπάρχει υπολογιστής που ‘τρέχει’ με Linux, και ένα κύκλωμα που περιλαμβάνει αισθητήρα κίνησης (ο οποίος συνδυάζει ένα γυροσκόπιο με ένα επιταχυνσιόμετρο και χρησιμοποιεί τρεις διαφορετικές μεθόδους για την επεξεργασία των δεδομένων), επεξεργαστή, μνήμη, υποστήριξη Wi-Fi και module, που πραγματοποιούν τη δόνηση.

 

Χάρη σε όλη αυτή την τεχνολογία, το Lernstift είναι ικανό να δονείται όταν ο χρήστης του πραγματοποιεί κάποιο ορθογραφικό λάθος, καθώς και να ελέγξει τη σωστή καλλιγραφία.

 

Το στιλό βρίσκεται στο Kickstarter και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να   χρηματοδοτήσουν το project ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή του. Αρχικά θα κυκλοφορήσει υποστηρίζοντας την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα, ενώ στη συνέχεια θα εισάγει και άλλες γλώσσες, ανάμεσά τους πιθανότατα και τα ελληνικά. 

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.