ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπλοκάρεται το διαδικτυακό πορνό στην Αγγλία

00:12 - 23 Ιουλ 2013 | Τεχνολογία
Μπλοκάρεται το διαδικτυακό πορνό στην Αγγλία
Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, David Cameron, σε ομιλία του, θα ανακοινώσει ένα επιθετικό σχέδιο για να καταστρέψει το οnline πορνογραφικό υλικό, ως ένα μέρος της εκστρατείας του για να προστατέψει τα παιδιά από τις διαβρωτικές επιδράσεις του.

Σύμφωνα με πλάνο του Cameron, το διαδικτυακό πορνό θα είναι προεπιλεγμένα μπλοκαρισμένο σε όλες τις συνδέσεις internet των νοικοκυριών. Αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να βγάλει αυτά τα φίλτρα, θα πρέπει να απευθυνθεί στον πάροχο της σύνδεσής του.

 

Επίσης, αυτό το πλάνο θέτει ως έγκλημα την κατοχή ακραίου πορνογραφικού υλικού, όπως εικόνες και βίντεο προσομοιωμένων βιασμών.

 

Μέχρι το τέλος του χρόνου, όταν κάποιος εγκαθιστά ένα νέο λογαριασμό internet, οι ρυθμίσεις θα είναι προεπιλεγμένες σε ασφαλές mode.

 

Ο Cameron στοχεύει εναντίον της βίαιης και παράνομης παιδικής πορνογραφίας, και συγκεκριμένα θα καλέσει τις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης να αποτρέψουν σε ‘αρρωστημένους’ ανθρώπους την πρόσβαση σε τέτοιο υλικό. «Έχω ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα για τη Google, τη Yahoo, τη Bing και τις υπόλοιπες. Έχετε υποχρέωση να δράσετε γι’ αυτό το θέμα, ηθική υποχρέωση. Αν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, μην κάθεστε άπραγοι λέγοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει, χρησιμοποιήστε τα σπουδαία μυαλά σας για να τα λύσετε

 

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί τον Οκτώβριο με τις κορυφαίες μηχανές αναζήτησης, για να συζητήσει την πρόοδο του μπλοκαρίσματος του απαγορευμένου υλικού. «Αν η πρόοδος είναι αργή, ή μηδενική, τότε σας λέω ότι θα ψάξουμε τις νομοθετικές αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.