ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Bing εισήγαγε προειδοποιητικά μηνύματα στις αναζητήσεις παιδικής κακοποίησης στην Αγγλία

23:28 - 29 Ιουλ 2013 | Τεχνολογία
Η Bing εισήγαγε προειδοποιητικά μηνύματα στις αναζητήσεις παιδικής κακοποίησης στην Αγγλία
Φαίνεται ότι τα λόγια του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, David Cameron, για το ακατάλληλο υλικό στο internet εισακούστηκαν – η μηχανή αναζήτησης bing πλέον βγάζει προειδοποιητικά μηνύματα σε όποιον ψάχνει για υλικό κακοποίησης παιδιών.

Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης της Microsoft, η Bing, όταν κάποιος ψάξει υλικό σχετικό με την κακοποίηση παιδιών, εμφανίζει προειδοποιητικό μήνυμα που λέει «το υλικό κακοποίησης παιδιών είναι παράνομο», και τον ανακατευθύνει σε υπηρεσίες παροχής συμβουλών.

 

Η Bing συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία Child Exploitation and Online Protection Centre (CEOP), με σκοπό να φιλτράρουν τέτοιου είδους αποτελέσματα αναζήτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο προσπαθεί να κάνει και η Yahoo, ενώ από την άλλη η Google, κορυφαία στο είδος της, θα συνεχίσει την πολιτική ‘μηδενικής ανοχής’ που συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

 

Όπως είναι γνωστό, ο David Cameron θα συναντηθεί τον Οκτώβριο με τους εκπροσώπους των κορυφαίων μηχανών αναζήτησης, για να συζητηθεί η πρόοδος σχετικά με το θέμα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.