ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φως αντανακλάται σε ουρανοξύστη του Λονδίνου και λιώνει αυτοκίνητο

00:37 - 04 Σεπ 2013 | Τεχνολογία
Οι κάτοχοι αυτοκινήτων στο Λονδίνο έχουν νέες έγνοιες για να ανησυχούν. Ακτίνες του ήλιου αντανακλάστηκαν σε ουρανοξύστη και έλιωσαν ένα παρκαρισμένο αμάξι.

Μπορεί να ακούγεται σαν κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για τον Martin Lindsay, κάτοχο της Jaguar XJ που έλιωσε από της ακτίνες του ήλιου, δεν είναι καθόλου αστείο.

 

Πάρκαρε το ακριβό του αυτοκίνητο κοντά σε ένα κτίριο υπό κατασκευή, με το επίσημο όνομα 20 Fenchurch Street, το οποίο στους Λονδρέζους είναι γνωστό ως ‘walkie-talkie’ λόγω του ξεχωριστού του σχήματος.

 

Όταν επέστρεψε στο αμάξι του, διάφορα σημεία είχαν καταστραφεί από την ακτίνα φωτός, που αντανακλούσε στην γυρτή πλευρά του ουρανοξύστη.

 

130903064526-02-walkie-talkie-0903-horizontal-gallery

 

Οι ιθύνοντες του 37όροφου ουρανοξύστη, ξεκαθάρισαν ότι θα πληρώσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο.

 

«Οι Canary Wharf Construction and Land Securities συμφώνησαν να πληρώσουν τις ζημιές και δέχτηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να το λύσουν», δήλωσε ο Lindsay στο CNN.

 

Από την άλλη, η εταιρεία Canary Wharf Construction and Land Securities ανέφερε ότι «το φαινόμενο προκαλείται από την τρέχουσα ανύψωση του ήλιου στον ουρανό. Διαρκεί δύο ώρες την ημέρα, με τις αρχικές εκτιμήσεις να λένε ότι αυτό θα συμβαίνει για δύο με τρεις εβδομάδες.»

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.