ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τώρα μπορούμε να βρούμε κάθε tweet που έχει γραφτεί ποτέ

10:37 - 08 Σεπ 2013 | Τεχνολογία
Τώρα μπορούμε να βρούμε κάθε tweet που έχει γραφτεί ποτέ
Η Topsy, εταιρεία αναλύσεων κοινωνικών δικτύων στο Σαν Φρανσίσκο, προσπάθησε να ανοίξει το αρχείο του Twitter, ώστε να μπορεί ο καθένας να βρει οποιοδήποτε tweet από το ξεκίνημα του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, χωρίς κόπο.

Το Twitter είναι ένα τέλειο μέσο για ζωντανές ειδήσεις και ενημερώσεις, αλλά το να ψάξει κανείς στο ιστορικό για tweet που γράφτηκαν παλιά, είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Με περισσότερα από 450 εκατομμύρια tweets την ημέρα, το να ψάξει κανείς κάποιο από, παράδειγμα το 2007, μπορεί να είναι πιο δύσκολο κι από το να βρει ψύλλο στα άχυρα.

 

Η εταιρεία Topsy από το Σαν Φρανσίσκο, προσπαθεί να το αλλάξει αυτό. Πριν λίγες μέρες, η Topsy το πήγε ένα βήμα παραπέρα, ανοίγοντας ένα αρχείο με ολόκληρη την ιστορία του Twitter. Περισσότερα από 425 δισεκατομμύρια tweets, βίντεο, εικόνες, blog posts κ.ά., που χρονολογούνται από το πρώτο tweet του ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey το 2006, υπάρχουν στο αρχείο.

 

Αυτό το νέο αρχείο μπορεί να βοηθήσει πολιτικές και marketing καμπάνιες. Για παράδειγμα, αν μια πολιτική εκστρατεία ήθελε να γυρίσει  στο παρελθόν και να μετρήσει την κοινή γνώμη γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα στις προεδρικές εκλογές του 2008, τώρα μπορεί εύκολα να το κάνει στο αρχείο της Topsy. 

 

Topsy-2

Τελευταία τροποποίηση στις 12:20 - 07 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.