ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πολύχρωμο iPhone 5C

00:42 - 12 Σεπ 2013 | Τεχνολογία
Το πολύχρωμο iPhone 5C
Στην ειδική εκδήλωση της Apple στην Καλιφόρνια, ο Tim Cook παρουσίασε για πρώτη φορά δύο καινούρια μοντέλα iPhone. Εκτός από το iPhone 5S, είδαμε και το νέο, πολύχρωμο και σχετικά φθηνότερο iPhone 5C.

Το iPhone 5C είναι μια νέα συσκευή με πλαστικό κάλυμμα, που θα κυκλοφορήσει σε πέντε διαφορετικά χρώματα: λευκό, πράσινο, μπλε, κίτρινο και κόκκινο.

 

Εμφάνιση

Το μπροστινό μέρος του iPhone 5C είναι από γυαλί, ενώ το πίσω μέρος αλλά και τα πλαϊνά είναι κατασκευασμένα από ένα μοναδικό κομμάτι πλαστικού, ενισχυμένου με χάλυβα. Οι θήκες που το πλαισιώνουν, κυκλοφορούν και αυτές σε διάφορα χρώματα, ώστε να δώσουν την επιλογή στο χρήστη να ‘παίξει’ με τα χρώματα θήκης και κινητού, σε πολλούς συνδυασμούς.

 

iphone 5c event 9

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Η οθόνη του είναι Retina 4 ιντσών, η κάμερα 8 megapixels με video recording στα 1080p, νέα μπροστινή κάμερα 1.2 megapixels για βιντεοκλήσεις με καλύτερο φωτισμό, ενώ διατηρεί τον επεξεργαστή Α6. Επίσης, η μπαταρία του είναι λίγο μεγαλύτερη από το iPhone 5. Τέλος, υποστηρίζει LTE, 802.11a/b/g/n Wi-Fi,  Bluetooth 4.0 και το iOS 7.

 

iphone 5c colors 3

 

Κυκλοφορία και τιμή

Η κυκλοφορία του ξεκινάει στις 20 Σεπτεμβρίου σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Παρά τις αρχικές φήμες ότι το 5C θα ήταν μια οικονομικότερη επιλογή iPhone, η τιμή του απέχει μόνο 100 δολάρια από αυτήν του iPhone 5S. Συγκεκριμένα, το iPhone 5C θα κοστίζει $99 για την έκδοση των 16GB και $199 για την έκδοση των 32GB με διετές συμβόλαιο, ενώ χωρίς, στα $549 και $649 αντίστοιχα.

 

Για την Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο, ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι θα έρθει στις 18 Οκτωβρίου, με την τιμή του να κυμαίνεται στα 639€για το μοντέλο των 16GB.

Δείτε και το παρακάτω σχετικό βίντεο της Apple:

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.