ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Netflix χρησιμοποιεί στατιστικά πειρατικών ιστοσελίδων

23:34 - 16 Σεπ 2013 | Τεχνολογία
Το Netflix χρησιμοποιεί στατιστικά πειρατικών ιστοσελίδων
Η δημοφιλής υπηρεσία video-streaming παραδέχθηκε ότι, με σκοπό να επιλέξει ποιες σειρές και προγράμματα θα αγοράσει, χρησιμοποιεί τα στατιστικά στοιχεία πειρατικών ιστοσελίδων.

Όπως φαίνεται τα μεγάλα τηλεοπτικά και ιντερνετικά δίκτυα, έχουν συνειδητοποιήσει ότι η μάχη εναντίον της πειρατείας δεν καταλήγει πουθενά, και σιγά-σιγά αποφασίζουν ότι τουλάχιστον πρέπει να επωφεληθούν από αυτό.

 

Η αμερικανική εταιρεία Netflix δήλωσε ότι παρακολουθεί ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές από στατιστικά torrent πειρατικών ιστοσελίδων, για να επιλέξει ποιες θα εντάξει στο πρόγραμμά της.

 

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή το λανσάρισμα της υπηρεσίας στην Ολλανδία, όπου σύμφωνα με τις πειρατικές σελίδες, η σειρά Prison Break δείχνει να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο ολλανδικό κοινό. Έτσι, αποφάσισε να αγοράσει τα δικαιώματα προβολής για τη συγκεκριμένη χώρα.

 

Από την άλλη πλευρά, παρατήρησαν ότι τα αθλητικά προγράμματα και οι ζωντανές εκπομπές δεν έχουν μεγάλη απήχηση, και γι’ αυτό δεν τα συμπεριλαμβάνουν στα προγράμματα τους. 

 

Τα δίκτυα κατάλαβαν ότι αφού δεν μπορούν να σταματήσουν την πειρατεία, αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να τη χρησιμοποιήσουν υπέρ τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.