ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να ξεχωρίσετε αν ένα iPhone είναι ψεύτικο ή όχι

23:15 - 16 Σεπ 2013 | Τεχνολογία
Πώς να ξεχωρίσετε αν ένα iPhone είναι ψεύτικο ή όχι
Με αφορμή την κυκλοφορία των συσκευών της σειράς iPhone από την Apple, καλό είναι να ξέρει ο καταναλωτής μερικά ‘κόλπα’ ώστε να αναγνωρίσει αν η συσκευή που αγόρασε είναι γνήσια ή ψεύτικη.

Όσοι καταναλωτές αγοράζουν συσκευές iPhone μέσω διαδικτύου, υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύματα απάτης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thecounterfeitreport.com «Όταν αγοράζεις από έναν ιστότοπο και όχι από έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Apple, διακινδυνεύεις να αγοράσεις μια κινέζικη απομίμηση, εάν νομίζετε ότι έχετε μια ψεύτικη συσκευή, απλά συγκρίνετέ το με το iPhone ενός φίλου σας». 

 

Το ψεύτικο iPhone έχει κάποιες διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση από το γνήσιο, έτσι αν το εξετάσει κανείς προσεκτικά, μπορεί να το ξεχωρίσει.

 

Ο καταναλωτής δεν πρέπει με τίποτα να κρίνει τη γνησιότητα της συσκευής από τη συσκευασία. Από την εποχή του iPhone 4 παρατηρήθηκε το φαινόμενο οι απατεώνες να πουλούν τις ψεύτικες συσκευές σε αυθεντικές συσκευασίες.

 

fakeiPhone4

 

Κάθε συσκευή φέρει έναν μοναδικό σειριακό αριθμό, ο οποίος μπορεί να επαληθευτεί μέσω διαδικτύου. Σε αυτό το link:  https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do, μπορεί κανείς να εισάγει τον σειριακό κωδικό που αναγράφεται πάνω στη συσκευή ώστε να διαπιστώσει αν πρόκειται περί απάτης. 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.