ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To GTA V σπάει κάθε ρεκόρ πωλήσεων φτάνοντας τα 800 εκατ. δολάρια σε 24 ώρες

00:50 - 20 Σεπ 2013 | Τεχνολογία
To GTA V σπάει κάθε ρεκόρ πωλήσεων φτάνοντας τα 800 εκατ. δολάρια σε 24 ώρες
Το πιο ακριβό video game στην ιστορία, το Grand Theft Auto V, αφού έβγαλε τα χρήματά του από τις προπαραγγελίες, τώρα, 24 ώρες μετά την κυκλοφορία του, έχει φτάσει τα 800 εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Το κόστος της παραγωγής του παιχνιδιού μαζί με το προμόσιον, ανήλθε στα 260 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το Grand Theft Auto V, το πιο ακριβό video game που φτιάχτηκε ποτέ.

 

«Όλοι εμείς στην Take-Two είμαστε ενθουσιασμένοι από την αρχική υποδοχή στο Grand Theft Auto V. Για ακόμα μία φορά, η Rockstar Games έκανε την υπέρβαση και ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη στον τομέα της δημιουργίας, της καινοτομίας και της τελειότητας».

 

Η εταιρείες πίσω από το παιχνίδι, η Rockstar και η Take-Two Interactive έβγαλαν το κόστος παραγωγής μόνο από τις προπαραγγελίες. Μετά την κυκλοφορία του, το GTA V έχει βγάλει 800 εκατομμύρια, ενώ υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου μέσα στις επόμενες ώρες, αν δεν έχει ήδη συμβεί.

 

Τα τεράστια κέρδη του υπολογίζονται χωρίς την Ιαπωνία και τη Βραζιλία, δύο μεγάλες αγορές, στις οποίες ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει το παιχνίδι. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ του ενός δις δολαρίων ήταν το Call of Duty: Black Ops 2, που το έσπασε μέσα σε 15 μέρες κυκλοφορίας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.