ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tim Cook: H Nokia πέθανε και η Microsoft αντιγράφει τη στρατηγική της Apple

00:25 - 20 Σεπ 2013 | Τεχνολογία
Σε μια μακροσκελή συνέντευξη στη Bloomberg, ο CEO της Apple, Tim Cook, μοιράζεται τις σκέψεις του για την εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Nokia από τη Microsoft.

«Όλοι προσπαθούν να αντιγράψουν τη στρατηγική της Apple», λέει ο Cook, προσθέτοντας ότι «δεν ψάχνουμε για κάποια εξωτερική επικύρωση της στρατηγικής μας, αλλά τα πράγματα δείχνουν ότι έχει πέσει πολλή αντιγραφή της στρατηγικής, και οι άνθρωποι έχουν αναγνωρίσει τη σημασία της».

 

Όσον αφορά την ίδια τη Nokia, ο Tim Cook θεωρεί ότι όλη η τεχνολογική βιομηχανία πρέπει να παρακολουθήσει προσεκτικά την εξέλιξή της. «Πιστεύω ότι η Nokia θυμίζει σε όλους ότι πρέπει να καινοτομείς, και το να μην καινοτομείς, σημαίνει ότι πεθαίνεις.»

 

Μέχρι προσφάτως, η Nokia ήταν στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς, αλλά με την άνοδο του iPhone και του Android, η κυριαρχία της σταδιακά ανετράπη. Η εταιρεία δεν θα μπορούσε ποτέ να κατηγορηθεί ότι δεν καινοτόμησε στο hardware, αλλά το λογισμικό της είναι αυτό που την άφησε πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

 

Το 2010, ο επικεφαλής του Business Division της Microsoft, ο Stephen Elop, έγινε CEO στη Nokia. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, απομάκρυνε την εταιρεία από τα λειτουργικά συστήματα Symbian και Meego, εισάγοντας το Windows Phone. Πριν δύο εβδομάδες, η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Nokia. 

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.