ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Google γιορτάζει τα 15α της γενέθλια

00:40 - 28 Σεπ 2013 | Τεχνολογία
H Google γιορτάζει τα 15α της γενέθλια
Με αφορμή το πέρασμα των 15 χρόνων από τη γέννηση της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης, η εταιρεία παρουσίασε το νέο αλγόριθμο, τις αναβαθμίσεις εφαρμογών και μας πάει ένα ταξίδι στο μακρινό 1998.

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1998, πρωτοξεκίνησε η μηχανή αναζήτησης της Google, και με αυτή την αφορμή πραγματοποίησε σχετικό event στο Menlo Park, όπου παρουσίασε και τις νέες αλλαγές.

 

google-pinata

 

Ο Hummingbird, ένας νέος αλγόριθμος, και σύμφωνα με τη Google αποτελεί τη μεγαλύτερη αναβάθμισή μετά το σύστημα Caffeine. Ο αλγόριθμός αυτός υπάρχει εδώ και ένα μήνα, επηρεάζει το 90% των αναζητήσεων και είναι πολύ καλύτερος και εξυπνότερος σε καταστάσεις περίπλοκων αιτημάτων. Όπως δήλωσε ο Amit Singhal, η μηχανή αναζήτησης θα μπορεί πια να κατανοεί καλύτερα τις έννοιες των λέξεων της αναζήτησης και τις σχέσεις μεταξύ τους.

 

Επίσης  η Google ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή της για iOS συσκευές θα αναβαθμιστεί και θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν πιο καθαρά το ημερολόγιο και τα events τους από την αρχική σελίδα, να μεταφέρουν υπενθυμίσεις μεταξύ iOS και Android συσκευών και να λαμβάνουν push notifications.

 

Τέλος, στην αρχική της σελίδα η εταιρεία έβαλε ένα μικρό παιχνίδι στο doodle, ενώ έδωσε και την ευκαιρία στους χρήστες να δουν πως ήταν η σελίδα της Google το 1998, πατώντας στην αναζήτηση τη φράση «Google in 1998». 

 

google search

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.