ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα: Η Apple είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία παγκοσμίως ξεπερνώντας την Coca Cola

00:30 - 01 Οκτ 2013 | Τεχνολογία
Έρευνα: Η Apple είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία παγκοσμίως ξεπερνώντας την Coca Cola
Σύμφωνα με μία έρευνα της Interbrand Corp. για τις 100 πολυτιμότερες εταιρείες, η Apple πήρε την πρώτη θέση της Coca Cola, καθώς η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Steve Jobs, είναι πρωτοπόρος στη σχεδίαση, στις επιδόσεις και στις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Η αξία της Apple ανέβηκε κατά 28% στα 98.3 δισεκατομμύρια δολάρια, η Google είναι τώρα στη δεύτερη θέση στα 93.3 δισεκατομμύρια και η Coca Cola έχασε την πρώτη θέση για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια, πέφτοντας στην τρίτη θέση με 79.2 δισεκατομμύρια.  

 

«Κάθε τόσο, δημιουργείται μια εταιρεία που μας αλλάζει τη ζωή, όχι τόσο με τα προϊόντα της, αλλά με το ήθος της», δηλώνει ο Jez Frampton της εταιρείας που διεξήγαγε την έρευνα, συνεχίζοντας: «ο Tim Cook έχει φτιάξει μια σταθερή ηγετική ομάδα, κρατώντας το όραμα του Steve Jobs άθικτο – το όραμα ότι η Apple θα είναι καινοτόμα, και αυτό είναι που κάνει.»

 

Η ετήσια έρευνα, υπολογίζει την αξία μιας εταιρείας από την οικονομική της απόδοση, από το ρόλο που παίζει επηρεάζοντας τις αγορές του καταναλωτή, και την ικανότητα να διασφαλίζει τα κέρδη της.

 

Η λίστα συμπληρώνεται με φθίνουσα σειρά από τις IBM, Microsoft, GE, McDonald’s, Samsung, Intel και Toyota.

 

Οι τεχνολογικές εταιρείες ήταν αυτές που ανέβηκαν περισσότερο στη λίστα, η αξία της Google ανέβηκε κατά 34% και της Samsung 20%. Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες είναι οι Apple, Facebook, Prada, Google και Amazon

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.