ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple παραμένει πρώτη στην καινοτομία, η Samsung ξεπέρασε τη Google

00:50 - 02 Οκτ 2013 | Τεχνολογία
Η Apple παραμένει πρώτη στην καινοτομία, η Samsung ξεπέρασε τη Google
Σύμφωνα με την έκθεση της Boston Consulting Group για τις πιο καινοτόμες εταιρείες του 2013, η Apple παραμένει για 9η συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση, με τη Samsung να παίρνει τη δεύτερη θέση της Google, η οποία έπεσε στην τρίτη θέση.

Το ενδιαφέρον σε αυτή την έρευνα δεν ήταν η –αναμενόμενη άλλωστε- κυριαρχία της Apple, αλλά η ξαφνική πτώση της Google, της οποίας θέση πήρε η Samsung.

 

«Ο ηγετικός ρόλος στη Samsung υπό τον Lee Kun-hee θεωρείται θρυλικός στην τοπική αγορά» αναφέρει η έρευνα συνεχίζοντας, «η ηγεσία της Samsung είναι γνωστή για την αναγνώριση προϊόντων που μπορούν να προκαλέσουν τη δημιουργία νέων αγορών – οι επίπεδες οθόνες και τα smartphones είναι δύο παραδείγματα».

 

Τα δεδομένα και τα στοιχεία της έρευνας συλλέγονται από 1500 υψηλόβαθμα στελέχη διαφόρων εταιρειών που λένε τις απόψεις τους για την καινοτομία της δικής τους εταιρείας αλλά και για τις αντίπαλες. Τα αποτελέσματα αυτά εξετάζονται με βάση την τριετή επιστροφή χρημάτων στους επενδυτές, την ανάπτυξη του τζίρου και τα περιθώρια κέρδους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.