ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγορά Games: Έως και τα 5 δισ. δολάρια «βλέπει» το GTA5

00:01 - 16 Οκτ 2013 | Τεχνολογία
Αγορά Games: Έως και τα 5 δισ. δολάρια «βλέπει» το GTA5
Στα ίσια η «μάχη» με το Hollywood.

Το «Grand Theft Auto 5» (GTA5) κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου για τις βιντεοκονσόλες Xbox 360 και PS3, μετά από χρόνιες αναθεωρήσεις, διαφημιστικές καμπάνιες, διαρροές δεδομένων της κατασκευάστριας εταιρείας και εξίσου πολύχρονης αναμονής. Παράλληλα συμπληρώνονται φέτος 5 χρόνια από την κυκλοφορία του «Grand Theft Auto 4» (2008) στην αγορά, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία στις πωλήσεις. Το «GTA5» έσπασε ρεκόρ πωλήσεων στην πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, ενώ φαίνεται να συνεχίζει ακάθεκτο.

 

Μία μέρα προτού την κυκλοφορία του  «GTA5», αναλυτές όπως ο Arvind Bhatia και ο Brett Strauser, υποστήριζαν πως οι πωλήσεις της πρώτης μέρας θα άγγιζαν τα 400 εκατομμύρια δολάρια. Οι προβλέψεις τους όμως έπεσαν στο κενό καθώς σύμφωνα με τον εκδότρια εταιρεία του «GTA5» «Take-Two Interactive Software's» (TTWO), οι πωλήσεις ανήλθαν στο συντριπτικό ποσό των 800 εκατομμυρίων δολαρίων, δύο φορές δηλαδή περισσότερο από τις αντίστοιχες προβλέψεις των αναλυτών.

 

Ρεκόρ 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα στις 3 πρώτες μέρες!

 

  Φαίνεται αδιανόητο και όμως είναι αληθινό! Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας η είσπραξη του «GTA5» έφτασε στα επίπεδα του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων εντός του πρώτου τριημέρου, κάτι που όπως αναφέρει η «TTWO», αποτελεί ρεκόρ που προηγουμένως κατείχε το videogame «Call of Duty: Black Ops 2». Η διαφορά μεταξύ των δύο παιχνιδιών είναι ότι το «Call of Duty» άγγιξε τα 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε 15 μέρες, ενώ το «GTA5» σε μόλις 3.

 

07891768396391

 

Αφήνει πίσω τις χολιγουντιανές παραγωγές με διαφορά!

 

  Συνεχίζοντας μία παράδοση στη βιομηχανία videogame που καλά κρατεί, οι πωλήσεις της  «GTA5» μπορούν άνετα να συναγωνιστούν μερικές από τις μεγαλύτερες εμπορικές παραγωγές όλων των εποχών. Η ταινία «The Dark Knight», μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές του αμερικάνικου, κινηματογράφου κατάφερε να βάλει στα ταμεία της πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σύμφωνα με την «Box office». Η ταινία «Avatar» έκανε εισπρακτικό τζίρο σχεδόν 2,8 δισεκατομμυρίων παγκοσμίως. Το «GTA5» κατάφερε με μεγάλη ευκολία να συναγωνιστεί το Χόλυγουντ. Και όλα αυτά μέσα σε ένα μήνα, ενώ έπεται αναμφίβολα συνέχεια.

 

Η κυκλοφορία  στις κονσόλες Xbox One, PS4 και στον υπολογιστή μπορούν να ωθήσουν τις πωλήσεις σε 5 δις.!

 

  Παρόλο που η «Rockstar Games» και η «TTWO» δεν έχουν προβεί για την ώρα σε επίσημες δηλώσεις, είναι πολύ πιθανό από τον ερχόμενο χρόνο το «GTA5» να κυκλοφορήσει σε επιπρόσθετες βιντεοκονσόλες όπως Xbox One, PS4 αλλά και στον υπολογιστή. Είναι εξίσου πιθανό η κυκλοφορία αυτή να συνοδεύεται με καινούργιες επιλογές και χαρακτηριστικά (features), που δε θα έχουν όσοι διαθέτουν το παιχνίδι στις τωρινές κονσόλες. Αυτό πρακτικά σημαίνει επιπρόσθετα κέρδη.

 

08967839g6189

 

Ενδεχομένως τελευταία κυκλοφορία του GΤΑ για Xbox 360 και PS3.

 

  Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως τα Playstation 4 και Xbox One κυκλοφορούν εντός του Νοέμβρη (15 και 22 του μήνα αντίστοιχα), το «GTA5» αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για αυτές τις κονσόλες, με πρόσθετα χαρακτηριστικά. Παράλληλα, το άριστης ποιότητας λογισμικό των Playstation 4 και Xbox One, επιτρέπει αισιόδοξες εκτιμήσεις για κυκλοφορία του «GTA6».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:51 - 16 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.