ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τη νέα γενιά tablet παρουσίασε η Apple

21:22 - 22 Οκτ 2013 | Τεχνολογία
Τη νέα γενιά tablet παρουσίασε η Apple
Και το όνομα αυτής... iPad Air.

Τη νέα γενιά του δημοφιλούς της tablet, με το όνομα iPad Air, παρουσίασε, μεταξύ άλλων, η Apple, στο πλαίσιο μίας μακροσκελούς παρουσίασης στο πολυαναμενόμενο event της στο Yerba Buena Center for the Arts στο Σαν Φρανσίσκο.

Το event ξεκίνησε με ένα βίντεο σχετικά με τις σχεδιαστικές αξίες της Apple και την εμφάνιση του Τιμ Κουκ, διευθύνοντος σύμβουλος της εταιρείας, επί σκηνής.

Ο Κουκ στην αρχή της παρουσίασης αναφέρθηκε στις πωλήσεις του iPhone μετά την κυκλοφορία των δύο τελευταίων μοντέλων (iPhone 5S και iPhone 5C- 9 εκατ. πωλήσεις ως το τέλος του πρώτου σαββατοκύριακου), υποσχόμενος ότι κατά την εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση «εκπληκτικών» προϊόντων.  

ΟS-X Mavericks

Στην παρουσίαση του νέου λειτουργικού για υπολογιστές Mac, OS-X Mavericks προχώρησε ο Κρεγκ Φεντερίγκι, αντιπρόεδρος του τμήματος software engineering της εταιρείας, λέγοντας ότι στόχος ήταν η αναβάθμιση των συστημάτων των χρηστών.

«Σκεφτήκαμε να πάμε από πόρτα σε πόρτα με μια τσάντα με εξαρτήματα, αλλά εμείς είμαστε τύποι του software και κάπως ντροπαλοί, οπότε αποφασίσαμε να το κάνουμε με κώδικα» είπε χαρακτηριστικά.

Στα νέα χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνεται το Compressed Memory, που μπορεί να συμπιέσει άμεσα ανενεργά τμήματα μνήμης. Εξάλλου έχει δοθεί ειδική έμφαση στη βελτίωση των γραφικών, καθώς λογισμικό των Mavericks έχει τη δυνατότητα κατανομής περισσότερης ή λιγότερης μνήμης στην ενσωματωμένη GPU (Graphics Processing Unit), ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ υπάρχει πλέον υποστήριξη OpenCL.

Επίσης, υπάρχουν νέες εφαρμογές Maps και iBooks, καθώς και βελτιωμένες ενημερώσεις, διαχείριση πολλαπλών οθονών, shared links στο Safari κ.α. Στο τέλος της παρουσίασης, ο Φεντερίγκι ανακοίνωσε ότι η διάθεση του OS-X Mavericks είναι δωρεάν.

ΜacBook Pro

Τον Φεντερίγκι διαδέχθηκε επί σκηνής ο Φιλ Σίλερ, αντιπρόεδρος του τμήματος παγκοσμίου μάρκετινγκ της εταιρείας, για να μιλήσει για το νέο MacBook Pro, το οποίο, στην έκδοση με την οθόνη των 13 ιντσών (Retina), διαθέτει στην «καρδιά» του το τετάρτης γενεάς τσιπ Haswell της Intel.Η τιμή του ανέρχεται στα 1299 δολάρια. Όσον αφορά στην έκδοση των 15 ιντσών, διαθέτει το Crystalwell της Intel και η τιμή του ανέρχεται στα 1999 δολάρια.

Mac Pro

Στη συνέχεια της εκδήλωσης τη «σκυτάλη» πήρε το Mac Pro, το οποίο, κατά τον Σίλερ, αποτελεί το όραμα της Apple σχετικά με το μέλλον του επαγγελματικού desktop υπολογιστή. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο Xeon E5, μνήμη 1866 ΜΗz DDR 3 ECC και δύο AMD FirePro GPUs, ενώ μπορεί να υποστηρίξει τρεις οθόνες 4Κ και μία 4Κ ΤV. Το κόστος του θα ανέρχεται στα 2.999 δολάρια (3.7 GHz quad-core Xeon, 12GB RAM, dual FirePro D3000s, 256 GB SSD). Όπως επισημάνθηκε, το Mac Pro θα συναρμολογείται στις ΗΠΑ, με 2.000 άτομα από πάνω από 20 πολιτείες, να βοηθούν στην κατασκευή του.

Μετά το Mac Pro, ακολούθησε η παρουσίαση των νέων iMovie, iPhoto και Garageband για συσκευές iOS και Μac, καθώς και του iWork, με την εταιρεία να υπογραμμίζει, με τον τρόπο της, ότι, πέρα από κατασκευαστής hardware, είναι δραστήρια και στον χώρο του λογισμικού.

iPad Air

Η επιστροφή του Τιμ Κουκ επί σκηνής σηματοδότησε την έναρξη της πλέον πολυαναμενόμενης παρουσίασης της εκδήλωσης: των νέων iPad. Ο Κουκ παρουσίασε στην αρχή την πορεία των πωλήσεων των tablets τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι νωρίτερα μέσα στον μήνα πωλήθηκε το 170.000.000ό iPad και ότι στο App Store υπάρχουν 475.000 σχεδιασμένες για το tablet της εταιρείας.

Ωστόσο, την παρουσίαση της νέας γενιάς της δημοφιλούς συσκευής έκανε ο Φιλ Σίλερ, ο οποίος και έκανε τα αποκαλυπτήρια του iPad Air, το οποίο είναι λεπτότερο, ελαφρύτερο και ισχυρότερο από τους προκατόχους του.

Το iPad Air διαθέτει οθόνη αφής 9,7 ιντσών Retina και πάχος 7,5 χιλιοστά.

Στην «καρδιά» του διαθέτει τσιπ A7, καθώς και Μ7 motion co-processor. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνεται ταχύτερο Wi-Fi, 5 megapixel iSight, 1080p FaceTime κάμερα και διάρκεια μπαταρίας δέκα ωρών. Όσον αφορά στα χρώματά του, θα κυκλοφορήσει σε ασημί, λευκό, γκρι και μαύρο.

Η τιμή του ξεκινά στα 499 δολάρια για την συσκευή των 16GB,  (629 για την μεγαλύτερη έκδοση). Η διάθεσή του προορίζεται να ξεκινήσει στην 1η Νοεμβρίου σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:08 - 23 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.