ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Jet Capsule: ένα μικροσκοπικό γιοτ

12:55 - 13 Νοε 2013 | Τεχνολογία
Jet Capsule: ένα μικροσκοπικό γιοτ
Η κατοχή ενός γιοτ αποτελεί σύμβολο πολυτελούς ζωής και πλούτου που αντιστοιχούν μόνο σε πολυεκατομμυριούχους, ωστόσο η ιταλική Lazzarini Design φιλοδοξεί να φέρει τη συγκεκριμένη πολυτέλεια ένα βήμα πιο κοντά στους «κοινούς θνητούς» μέσω του Jet Capsule.

Το εν λόγω σκάφος αποτελεί ένα γιωτ «τσέπης», το οποίο παρά τις μικρές του διαστάσεις (περίπου 7,5 μέτρα μήκος και 3,5 πλάτος) παρέχει ανέσεις που αντιστοιχούν σε ένα πολύ μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής. Υπάρχουν θέσεις για να καθίσουν οκτώ άτομα, εξέδρα για βουτιές, πάτωμα από ξύλο τικ, τουαλέτα και δυνατότητα μετατροπής του σαλονιού σε υπνοδωμάτιο, ενώ είναι δυνατή και η προσθήκη μίας κουζίνας στον κύριο χώρο.
Το σύστημα προώθησης υδροτζέτ με ντιζελοκίνητο κινητήρα Hamilton που διαθέτει παρέχει ιπποδύναμη 300 αλόγων, που επαρκεί για να προωθεί το σκάφος σε ταχύτητα 25 κόμβων, ενώ υπάρχει και έκδοση με δίδυμο κινητήρα, με ιπποδύναμη 500 αλόγων. Πέρα από το παραμετροποιήσιμο εσωτερικό του, το Jet Capsule παρέχει τη δυνατότητα χρήσης και της οροφής του για ηλιοθεραπεία. Είναι κατασκευασμένο από φάιμπεργκλας και διαθέτει ειδικά φώτα έτσι ώστε το βράδυ να δίνει οπτικά την εντύπωση ενός «UFO», το οποίο αιωρείται πάνω από τα νερά.Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, το συγκεκριμένο γιοτ «τσέπης» σχεδιάστηκε για να είναι ένα σκάφος αρκετά μικρό για να μπορεί να ελέγχεται εύκολα, αλλά ταυτόχρονα αρκετά μεγάλο για να μπορεί ο κάτοχός του να φιλοξενήσει μερικούς φίλους του για μια ευχάριστη βραδιά.

Η τιμή του δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα. Η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει και τη δυνατότητα customization, έτσι ώστε το Jet Capsule να αποκτήσει και άλλους ρόλους πέραν αυτού του σκάφους αναψυχής, καθώς θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε ρόλο ασθενοφόρου/ σκάφους διάσωσης, θαλάσσιου ταξί ή ακόμη και στρατιωτικού σκάφους, σε μία θωρακισμένη εκδοχή του.

Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει ένα πρωτότυπο το οποίο στην ουσία θα αποτελεί ένα πλωτό σπίτι με πολλαπλά επίπεδα, ευρύχωρα δωμάτια και ένα υπνοδωμάτιο το οποίο βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού και καλύπτεται από γυαλί. Το συγκεκριμένο σκάφος θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και θα μπορεί να μετακινείται χάρη σε έναν ηλεκτρικό κινητήρα ιπποδύναμης 12 αλόγων.

Το Jet Capsule παρουσιάστηκε στο 2013 Monaco Yacht Show.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:35 - 14 Νοε 2013

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.